Vágólapra másolva!
A Pécs elleni bajnoki, és a Celtic elleni Bajnokok Ligája-vereség után minden bizonnyal jól jött az MTK együttesének a több mint egyhetes szünet. A kék-fehérek szakvezetője, Egervári Sándor szerint csapata a jövőben bebizonyítja, hogy a nemzetközi porondon is megállja a helyét.

- Mennyire viselte meg csapatát a Celtictől elszenvedett súlyos hazai vereség, illetve mennyire tudták hasznosítani a két hetes bajnoki szünetet?
- Sportemberek vagyunk, így minél előbb túl kell lépnünk a Celtic elleni kudarcon. Hiszem, hogy ez meg is valósul, mivel igenis többet tudunk annál, mint amit a skótok ellen bemutattunk. Itt jegyezném meg azonban, hogy a tornából felmentett kritizálókkal ellentétben a labdabirtoklásunk aránya a kezdeményezőkészségünket és nem a kisebbrendűségi érzésünket bizonyította. Sajnos a kapu előtt határozottságban megmutatkozott a két csapat közti minőségi különbség, s végül ez okozta a súlyos vereségünket.

- A válogatott programja mennyiben befolyásolta a szakmai munkát?
- Nem különösebben, bár jó lett volna, ha az összeszokottság miatt együtt készül a gárda a folytatásra, ugyanakkor akiknek fizikai lemaradása volt, azok velünk is készülhettek. Gondolok itt a korábban sérüléssel bajlódó kulcsjátékosainkra, Illésre, Halmaira és Pisontra, ők remekül dolgoztak az elmúlt két hétben, azaz nekik ez a szünet nagyon jól jött. Biztos vagyok abban, hogy említettek hamarosan a megszokott fordulatszámon pörögnek, aminek jelét remélem, már a hét végi, Fradi elleni rangadón is látom.

- Ha már szóba hozta, mit vár a zöldek elleni zártkapus 90 perctől?
- A korábbi évekhez hasonló hatalmas küzdelmet. Tiszteljük az ellenfelünket, ám akárcsak a zöld-fehérek, mi is kiemelt fontosságú mérkőzésként kezeljük a szombati derbit.

- Ezek szerint a bajnokságban és a nemzetközi kupában egyaránt hisz csapat javulásában.
- Igen, vallom, hogy a szünetet jól kihasználva jobbak, harcosabbak, racionálisabbak lettünk. Jó képességű csapatunk van, amit a nemzetközi porondon - igaz, az UEFA-kupában - szeretnénk is bizonyítani. A Celtic elleni visszavágó pedig 50 ezer néző előtt minden játékosunk számára örömfutballt is hozhat, a lényeg, a tartásunkat és a méltóságunkat egy percig se veszítsük el.

Bánki József