Vágólapra másolva!

A Bajnokok Ligája második selejtező köre szerdai visszavágójának időpontjában, hazai idő szerint hat órakor tartott edzést Helsinkiben az MTK. A valamivel több mint kétórás repülőút után könnyebb átmozgató gyakorlás és kis játék várt a futballistákra. A tréning után Egervári Sándor kihirdette a szerdára tervezett kezdőcsapatot. E szerint az MTK a visszavágón a következő tizenegy játékossal vonul ki a Helsinki elővárosában, Vantaa-ban található Pohjola (Északi) stadion gyepére: Végh Zoltán - Pusztai Roland, Komlósi Ádám, Juhász Roland, dr. Füzi Ákos - Zavadszky Gábor, Halmai Gábor, Goran Jezdimirovics, Szabó Ottó - Torghelle Sándor, Welton Silva.

Az edzés előtt finn újságíróknak tartott sajtóértekezletet a magyar együttes vezetőedzője és a sérülésből felépült, de szerdán még pályára nem lépő csapatkapitány, Illés Béla. A kérdések esélylatolgatásra, a HJK-ról szerzett benyomásokra vonatkoztak. Mind az edző, mind Illés Béla elmondta, hogy az MTK számára önbizalmat ad a némi szerencsével megszerzett kétgólos előny, de óvakodnak az elbizakodottságtól. Egervári hangsúlyozta, hogy csapata akkor bízhat a sikerben, ha gólra törekszik, és legalább egyszer sikerül bevennie a finn bajnok hálóját.

Míg a magyar csapat vezetői, játékosai nyilatkozataikban óvatosan szóltak az esélyekről, a finn újságírók egy része mintha lefutottnak tekintette volna a továbbjutás sorsát, hiszen kérdéseik egy része már a Celtic elleni kilátásokat firtatta. Ennek megválaszolása elől az érintettek azzal tértek ki, hogy előbb túl kell jutniuk finn riválisukon, s gondolataik egyelőre csak e körül forognak. De szerdán este - ha az eredmény úgy alakul - szívesen felelnek minden ez irányú felvetésre.

Bár a finn gárda a Helsinkiben tekintélyesnek mondható 5-6 ezres szurkolóseregre számít, a fővárosban kedd reggel megjelent lapok nem mutattak érdeklődést a visszavágó iránt. A sportrovatok várhatóan csak a találkozó napján, szerdán foglalkoznak az MTK elleni találkozóval.