Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a siófoki városi rendőrség jelezte, hiányoznak a stadionban a mérkőzések biztonságos megrendezéséhez szükséges feltételek. A hatóság maximum háromezer nézőt engedne be a stadionba, különben nem vállalja a biztosítást.

A labdarúgó NB I menetrendje

"Hivatalosan minden bajnokság előtt el kell végezni a liga által pályahitelesítésnek nevezett procedúrát a professzionális csapatok hazai létesítményeinél. Az idei vizsgálatok után egyedül Siófokról jelezte a városi hatóság, hogy a kormányrendeletre való hivatkozással az ottani sportrendezvényre nézőket nem vagy csak bizonyos számban kell beengedni" - mondta Strauss Zsolt, az Országos Rendőr-főkapitányság őrnagya.

- Mit jelent pontosan, hogy a siófoki pálya nem felel meg a biztonsági előírásoknak?
- Lehetne sorolni hosszasan a hiányosságokat, a legszembetűnőbb az állóhelyi korhadt falelátók, a hullámtörő korlát hiánya, a menekülőkapuk állapota vagy a hiányos biztonsági terv. Ezek alapján a siófoki kapitányság jelezte, nem vállalja a biztosítást, illetve csak 3000 néző esetén segít. De akkor is annyi embert kell mozgósítani, amennyivel pótolni lehet a technikai hiányosságokat.

A rendőrség már felkészült

A készenléti rendőrség be- fejezte több héten át tartó gyakorlatozását és felké- szülését a pénteken rajtoló labdarúgó Arany Ászok Ligára. "Az elmúlt idényben szerzett tapasztalatokat is felhasználva egységesítet-tük az intézkedéseket és a parancsszavakat, így telje- sen felkészülten várjuk a három nap múlva kezdődő szezont - mondta Zimán Ferenc dandártábornok. A készenléti rendőrség pa- rancsnoka hozzátette: igye- keznek minden mérkőzésen a lehető legnagyobb létszámban jelen lenni.

- Ezek szerint a hét végi, zárt kapuk mögött lejátszandó Balaton FC - Ferencváros összecsapást mindenképpen nézők nélkül kellene lejátszani?


- A többi pályával kapcsolatban voltak fenntartásai a rendőrségnek?
- Igen, jelenleg maradéktalanul egyetlen pálya sem felel meg az előírásoknak. A teljességhez még az Újpest Megyeri úti pályája áll a legközelebb.

Sallói István, a Balaton FC klubigazgatója az MTI-nek kijelentette, a helyi rendőrség már évek óta ugyanígy cselekszik, vagyis nem vállalja a biztosítást. "Csak a stadionon kívül kell vigyázni a rendre, ezt a klub belső biztonsági szolgálata nem tudja elvégezni, az a rendőrség feladata lenne. Erről tárgyalunk majd a kapitányság illetékeseivel. A beléptető- és térfigyelőrendszer felszerelése még hiányzik, ezek a stadionrekonstrukciós-program elakadása miatt nem készültek el" - mondta a volt válogatott futballista. Hozzátette: a stadionban kialakították a szektorokat, megerősítették a kerítéseket és a menekülőkapukat.

Pincési László

Mindent egy helyen az Eb-ről