Vágólapra másolva!
A német Kicker értesülései szerint három évre, 2006-ig szerződtette az angol Arsenal labdarúgócsapata a Borussia Dortmund német hálóőrét, Jens Lehmannt. A kapus feladata nem lesz egyszerű, neki kell pótolnia a Manchester Citybe távozott, legendává nemesült londoni kollégát, David Seamant.

Véget ért a londoni kapusvadászat, német és brit források egybehangzó állítása szerint az Arsenal labdarúgócsapata megtalálta David Seaman utódját a német Jens Lehmann személyében. A hálóőr és klubja, a Borussia Dortmund korábban elismerte, tárgyalt az Ágyúsokkal. "Hallottam a megkeresésről, kaptam egy telefonhívást is, de egyelőre még nem dőlt el semmi" - nyilatkozta Lehmann a BBC Sportnak, ám a német Kicker már tudni véli, a szerződés létrejött.

A kapust hivatalosan még egy éves szerződés köti a Dortmundhoz, éppen ezért a klub 3,5 millió eurót kért érte, de az angolok ebből sikeresen lealkudtak egymilliót. Lehmannt szerződése 2006-ig köti majd az Arsenalhoz.

A 34 éves kapus 1999-ben már járt külföldön, akkor előbb a Liverpool szerette volna szerződtetni, ám végül az olasz AC Milanhoz írt alá. Itáliai évei nem tartoznak pályafutása sikerkorszakához, végül pár hónap után hazatért, s nem egykori sikercsapatához, a Schalkéhoz (amellyel 1997-ben UEFA-kupát nyert), hanem a Borussia Dortmundhoz igazolt. Döntése helyességét a tavalyelőtti bajnoki cím igazolta.