Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgás egyik legnagyobb tehetségének tartott Joaquin nem igazol a Manchester Unitedhez, pedig kedvezőnek tűnő ajánlatot kapott.

Joaquin a Real Madridhoz szerződött David Beckhamet pótolna volna az Old Traffordon, legalábbis a szakvezetés ezt tervezte. A Manchester United több mint 10 millió fontot ajánlott, ám ez nem felelt meg a Betisnek, ami után várható volt, hogy a futballista sem mond igent. A spanyol játékos elmondta: nem akar Angliába, Olaszországba vagy Argentínába szerződni, mert tudja, hogy a Betisnél szükség van rá.

Az elmúlt napok történései alapján teljesen váratlanul az FC Barcelona került roppant közel ahhoz, hogy szerződtesse Ronaldinhót a Paris Saint-Germain együttesétől. Pedig kedden este Joan Laporta, a katalán klub elnöke kijelentette: nem tudják felvenni a versenyt a Manchester Uniteddel. Ezek után csütörtökön a franciák első számú vezetője, Francis Graille közölte: az FC Barcelona újabb, mindent igényt kielégítő ajánlatot tett, amely messze felülmúlja az angolokét.

A váratlan fordulatot az is jól mutatja, hogy szerdán Sir Alex Ferguson vezetőedző azt hangoztatta, hogy a Manchester United roppant közel áll a megegyezéshez a franciákkal. Az is az angolok "sikerét" ígérte, hogy Ronaldinho már hetekkel ezelőtt, s azóta többször is hangsúlyozta: az Old Traffordra akar szerződni.

Diego Pablo Simeone, az olasz Lazio és az argentin válogatott középpályása a spanyol Atletico Madridhoz igazolt. A játékos hároméves megállapodást kötött egykori klubjával, ahol 1994 és 1997 között szerepelt. A kisebbik madridi egyesületnek ez az időszak volt az aranykora, hiszen 1996-ban bajnokságot és kupát nyert a kemény játékáról ismert futballista vezérletével.

Simeone érkezésének egyik pikantériája, hogy ismét létrejöhet egy Simeone-Beckham szereposztású futballháború. A két játékos az 1998-as franciaországi világbajnokság óta nincs jó viszonyban egymással. Akkor a nyolcaddöntőben kettőjük párharcából Beckham került ki vesztesen, amikor is egy ártatlan ütközés után visszarúgott. Miután Simeone "eljátszotta a nagy halált", Beckham piros lapot kapott. Legutóbbi találkozásukkor a Manchester Unitedtől időközben a Real Madridhoz igazolt Beckham revansot vett olyan formában, hogy a tavalyi vb csoportmeccsén az ő tizenegyesgóljával verte az angol válogatott Argentína legjobbjait.

Az angol Premiershipben szereplő Bolton Wanderers együttese leigazolta a Real Madrid egykori védőjét, Ivan Campót. Az extravagáns frizurájáról is ismert hátvéd hároméves szerződést kötött a klubbal. A 29 éves spanyol játékosnak - aki az előző szezonban kölcsönjátékosként már a Bolton színeit erősítette - idén lejárt a szerződése a madridi gárdánál, ezért ingyen került az angolokhoz.

Julien Escude, a francia Auxerre védője a holland Ajaxhoz igazolt. Escude - a teniszező Nicolas Escude testvére - négyéves kontraktust írt alá az idei Bajnokok Ligája-negyeddöntős klubbal. Az Ajaxnak mindenképpen szüksége volt egy hátvédre, mivel a román Christian Chivu az AS Romához igazolt, ezáltal jelentősen meggyengült a piros-fehérek hátsó alakzata. A 23 éves játékos - akit tavaly a Manchester United is megkörnyékezett - az idén már akkora pénzt szeretett volna kapni a francia egyesülettől, hogy a vezetők jobbnak látták, ha túladnak rajta. A két klub nem hozta nyilvánosságra a játékos vételárát.

A Lazio két évvel meghosszabbította Gaizka Mendieta szerződését, így a spanyol labdarúgó 2008 júniusáig az olasz fővárosban marad. Az előző szezonban kölcsönben az FC Barcelonánál játszó klasszis középpályás beleegyezett fizetésének csökkentésébe is, így a jövőben 40 százalékkal kevesebb pénzt kap a római klubtól.

Mendieta 2001-ben, két elveszített Bajnokok Ligája-döntő után 48 millió euróért szerződött az FC Valenciától a Lazióhoz, s ezzel jelenleg is az átigazolási toplista negyedik helyén található. Egy évvel később gyenge formája miatt kölcsönadták az FC Barcelonának. A katalán klub ezzel elővételi jogot is szerzett a 29 éves futballistára, de Aitor Beguiristain technikai igazgató sokallta a 24 millió eurós vételárát.

Az Olympique Marseille egy évvel meghosszabbította Daniel van Buyten szerződését, így a belga védő 2007 júniusáig a francia kikötővárosban marad. Van Buyten mostani döntése azért meglepő, mert olyan elitklubok álltak sorba érte, mint a Manchester United, az Arsenal, a Newcastle United, a Bayern München és a Borussia Dortmund.

Jody Morris, az angol Chelsea játékosa valószínűleg a Leeds Unitedhez igazol. A fiatal középpályást még a múlt héten tette szabadlistára a londoni egyesület, és a Cardiff igencsak élénken érdeklődött iránta, sőt már-már megegyezés is született. A wales-i együttes vezetője, Lennie Lawrence elkeseredetten nyilatkozott, hiszen gyakorlatilag mindenben megállapodtak a játékossal, aki már az orvosi vizsgálatokon is átesett, de végül telefonon közölte a klub elöljáróival, hogy mégsem kíván Cardiffba szerződni.

A francia bajnokságban szereplő Paris St. Germain a következő idényre kölcsönadta Martin Cardettit a spanyol Valladolidnak. A 27 éves argentin csatár tavaly érkezett a francia fővárosba az argentin River Plate együtteséből. A támadót 2006-ig köti szerződés a PSG-hez, amelyben az előző idényben 25 mérkőzésen lépett pályára, és 8 gólt szerzett.

Marcelo Salas, az olasz Juventus, és a chilei válogatott labdarúgója az argentin River Plate együtteséhez igazolt. A torinói gárda 550 ezer dollár ellenében engedte át a támadó játékjogát az argentin bajnoknak. A River egyéves kontraktust kötött a chilei csatárral, aki az előző szezonban sérülései miatt főként csak a cserepadon - vagy még ott sem - kapott helyett a Juventusban.