Vágólapra másolva!
Megreformálná a rendszereket az Európai Labdarúgó Szövetség, legalábbis a végrehajtó bizottság több, komolyabb változtatást is kilátásba helyezett a vb- és Eb-selejtezőkkel kapcsolatban. Ami már biztos: a 2004-2005-ös UEFA-kupa sorozatban nyolcvancsapatos selejtező körrel kezdődik a menetelés, s a 40 továbbjutó 8 ötös csoportban folytatja a küzdelmeket.

"A szövetségek kérése volt a több tétmérkőzés, ez lenne a megoldásunk. Még így is marad szabad időpont a barátságos összecsapásokra" - mondta Gerhard Aigner, az UEFA év végén leköszönő főigazgatója, majd hozzátette: Anglia, Franciaország, Olaszország és Spanyolország valószínűleg kiemelt lenne.

Az UEFA a 2008-as osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőjét is meg szeretné reformálni. A tizennégy továbbjutó egy 8-as, s hat 7-es csoportból kerülne ki. A csoportgyőztesekhez csatlakoznának a második helyezettek. A két rendező ország már automatikus résztvevő.

A végrehajtó bizottság abban már döntött, hogy a 2004-2005-ös szezonban komoly reformokat vezetnek be az UEFA-kupában. A sorozat nyolcvancsapatos selejtező körrel kezdődik majd, és a 40 továbbjutó 8 ötös csoportban folytatja a küzdelmeket. A résztvevők csak egy kört játszanak, két-két hazai és idegenbeli fellépéssel.

Innen az első 3-3 helyezett jut tovább, a 24 csapathoz csatlakozik majd a Bajnokok Ligájából kiesett 8 együttes. Ettől kezdve a sorozat egyenes kieséses alapon folytatódik tovább, egészen a döntőig.