Vágólapra másolva!
A szezon elején többször bírált Ronaldo végleg belopta magát a Real Madrid roppant kritikus szurkolóinak a szívébe, miután két góllal járult hozzá a labdarúgó-bajnokság megnyerését jelentő vasárnap esti diadalhoz.

A spanyol főváros elitcsapata a Santiago Bernabeu-stadionban 3-1-re győzte le az UEFA-kupáról így lemaradó Athletic Bilbaót, s 29. aranyérmét ünnepelhette.

"Ronaldo a világ legjobb középcsatára! Ezt most is bebizonyította, így csattanós választ adott azoknak, akik sokáig csak azon vitatkoztak, hogy kövér vagy sem" - szögezte le Florentino Perez elnök. "A Real Sociedad végig méltó ellenfél volt, megérdemelték volna a bajnoki címet. Végül mi diadalmaskodtunk, s a spanyol bajnokságban is csak egy győztest hirdetnek."

A Real Madrid mindenható ura szerint a Bajnokok Ligája trónjának elvesztése sem árnyékolja be a mostani örömöt: "Sikeres szezont zártunk. Torinóban szenvedtünk a Juventus ellen, nem jutottunk a döntőbe, de most arra emlékeztetek mindenkit, hogy a bajnoki aranyéremmel több millió Real-szurkolónak okoztunk boldogságot a világon."

A vasárnap este hőse kitörő örömmel ünnepelt, hiszen pályafutása során először nyert bajnoki aranyérmet, pedig félig-meddig kétszeres világbajnoknak tekinthető (1994-ben egy percet sem játszott a vb-n, de kerettagként a siker részese lehetett).

"Tökéletesen fejeződött be az idény! Mindenki boldog, az én örömöm azonban talán még nagyobb, hiszen először lettem bajnok. Megérdemeltük az aranyérmet" - lelkendezett a Fenomén becenévre is hallgató futballzseni. "Annak idején eredményesebb voltam Barcelonában, de most tökéletesebb labdarúgóként érkeztem vissza Spanyolországba. Szükségem volt a Primera Divisionra, itt érzem igazán jól magam. Remélem, hogy újabb sikerek várnak ránk, még több gólt szeretnék szerezni."

Az elmúlt hetekben sokak által már menesztett Vicente del Bosque vezetőedző sem titkolta elégedettségét:" Folyamatosan jól futballoztunk, ezt mutatja, hogy csak négy vereséget szenvedtünk. A mérkőzések nagy részében kiváló teljesítményt nyújtottunk, rengeteg fontos pontot gyűjtöttünk be, de erre szükségünk is volt. A Real Sociedad ugyanis szintén nagyszerűen szerepelt."

A klubhoz ezer szállal kötődő tréner szerződését hétfőn valószínűleg egy évvel meghosszabbítják.