Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Ha minden jól megy, a 2003-2004-es labdarúgó-bajnokság kezdetére már villanyfény mellett esti mérkőzéseket is rendezhet az élvonal újonca, a PMFC, amely a hírek szerint több rutinos labdarúgóval szeretné megerősíteni az együttest.

A Magyar Labdarúgó Liga követelményrendszerében már szerepel, hogy minden élvonalbeli klubnak rendelkeznie kell villanyvilágítással. Ennek a feltételnek jelenleg nem minden klub tud eleget tenni, többek között a PMFC frissen feljutott gárdája sem, ám a Mecsekalján már megkezdték a munkálatokat, amelyek a tervek szerint a bajnoki rajra, július 26-ra be is fejeződnek.

Mohácsi László, a Profi Liga Kft. ügyvezetője a Dunántúli Naplónak nyilatkozva elmondta, a villanyvilágítást az európai normák és a televíziós közvetítések is megkövetelik, ráadásul a versenykiírás miatt biztosan lesznek majd olyan fordulók, amikor minden mérkőzést azonos időpontban kell kezdeni, holdfénynél pedig nem lehet játszani. A világítótesteket fémoszlopokon helyezik el a pálya négy sarkában, ám ez csak ideiglenes megoldás lesz, a déli lelátó elkészültével ugyanis kettőt a karéj tetejére telepítenek majd át.

A klubvezetés megkezdte a tárgyalásokat is az erősítések kapcsán, s rutinos labdarúgók nevei merültek fel mint a következő szezon pécsi játékosai. Az egyik kiszemelt Szabados József, aki jelenleg a Sopron játékosa, de korábban éveket töltött a baranyai megyeszékhelyen. A védő szerződése lejárt Sopronban, s biztos, hogy távozik is. A piros-feketék kívánságlistáján szerepel még az Újpestben jelenleg csak a kispadra szoruló kapus, Posza Zsolt, valamint az egykori debreceni, most MTK-s Pető Zoltán és a dunaújvárosi Nikolov Balázs is.

Mindent egy helyen az Eb-ről