Vágólapra másolva!
Alakuljon bárhogyan az NB I végkimenetele, a bajnokság erkölcsi bajnoka egyértelműen a Siófok együttese. A téli anyagi összeomlás ellenére, "fél pénzért" is együtt maradt a balatoni gárda, majd elérte azt a bravúrt is, hogy a felsőházba, azaz az első hat közé került.

A rájátszás során aztán a hatodik fordulóig az egyetlen veretlen csapatként gyűjtögette a pontjait, már-már a bronzérem lehetősége is megcsillant Csank János legénysége számára, az álmoknak aztán a múlt heti, Újpest elleni hazai vereség vetett véget. A szerdai, Ferencváros elleni 2-0-s győzelem után azonban idegenben továbbra is veretlen a rájátszásban a Siófok, ráadásul az Üllői úton a bosszankodó hazai tábor vastapssal honorálta a remeklő tópartiak teljesítményét. Különösen a két hajdani ferencvárosinak, a gólszerző Fülöp Zoltánnak és a technikás Schultz Leventének jutott ki az ünneplésből.

"Tévedés, hogy tét nélkül léphettünk pályára az Üllői úton, hiszen mindannyiunk sorsa a teljesítménytől függ" - mondta Schultz Levente, majd hozzátette: "Az új befektető ugyanis csak a sikerorientált játékosokat akarja megtartani, márpedig a siófokiak azok, ezt nem csupán a gyepen, hanem összefogásunkkal azon kívül is bizonyítottuk. A Fradi ellen a második félidőben jól játszottunk, azt hiszem, megérdemelten nyertünk, ami szintén növelte az ázsiónkat."

Közbevetésünkre, hogy elképzelhető-e, hogy a komoly gondok ellenére együtt marad a csapat, Schultz ezt felelte: "Nem kizárt, persze ez az új tulajdonostól függ, mindenesetre mi szeretnénk továbbra is együtt futballozni."

Némileg ugyancsak az új, egyelőre ismeretlen, befektetőtől függhet Csank János vezetőedző sorsa is, aki az [origo]-nak elárulta: még egy évig érvényes szerződés köti a Balaton-parti klubhoz, ám egyelőre ő sem tudja, mik az elképzelései vele az érkező tulajdonosoknak. Ami a trénerrel kapcsolatban biztosra vehető, az az, hogy nem szerződik Újpestre, ahol az anyagi gondok miatt képtelenek teljesíteni a tréner igényeit, viszont Zalaegerszegen és a Videotonnál tárt karokkal várják Csankot.

Bánki József