Vágólapra másolva!
A Bayern München hatalmas fölénnyel nyerte meg a Bundesliga küzdelmeit, és jó esélye van a duplázásra is, hiszen a csapat bejutott a német kupa döntőjébe is, ám a vezetőség ennek ellenére elégedetlen, hiszen a nemzetközi porondon hamar elvérzett a gárda. Hogy a következő idényben ez ne ismétlődjön meg, a bajorok erősíteni akarnak, elsősorban csatárposzton, és a holland Roy Makaay kedvéért még házi gólkirályukat, Giovane Elbert is feláldoznák.

A brazil támadó ebben a szezonban eddig 16 gólt ért el, amivel a második helyen áll a Bundesliga góllövőlistáján, de ő maga sem elégedett saját teljesítményével. Elber elsősorban azt bánja, hogy a Bajnokok Ligájában nem tudott betalálni, ami alaposan hozzájárult a Bayern kieséséhez, és egészen márciusig csak hazai pályán, a müncheni Olimpiai-stadionban volt eredményes. Idegenben eddig csak két gólt szerzett, ami meglehetősen kevés Elber szerint is, ugyanakkor a brazil azt sem hallgatta el, hogy meglehetősen balszerencsés volt. Második, idegenben szerzett találata a Wolfsburg ellen bajnoki címet jelentett a müncheniek számára, és a csatár véleménye szerint ez azért nem rossz teljesítmény. Elber egyébként a Bundesliga történetének legeredményesebb idegenlégiósa, de még egyszer sem szerzett gólkirályi címet, így erre a szezonra most már ennek ellenérése a legfőbb célja.

Könnyen lehet ugyanis, hogy a következő idényben erre már nem lesz módja. Már a szezon közben is többször szóba került, hogy Elber a bajnokság végeztével távozhat a Bayerntől, egy időszakban ezt maga a futballista is ezt sejttette, ám később visszakozott, és elmondta: ki akarja tölteni 2004-ig szóló szerződését a bajoroknál. Úgy tűnik azonban, hogy a klub vezetősége viszont másként szeretné: Uli Hoenessék úgy vélik, hogy ahhoz, hogy a nemzetközi porondon is a régi fényében csillogjon a gárda, egy Elbernél eredményesebb támadóra van szükség. A münchenieknek természetesen a kiszemeltjük is megvan, aki nem más, mint a Deportivo holland csatára, Roy Makaay.

A galíciaiak gólvágójára persze nem volt nehéz felfigyelni: a Bajnokok Ligája első körében egymaga intézte el a Bayernt, Münchenben mesterhármast rúgott, és azóta is fantasztikus formában futballozik: a spanyol bajnokságban a hét végi, Recreativo elleni mesterhármasával már 27 találatnál tart, és ezzel a nemzetközi Aranycipőért folytatott versenyben is az első helyen áll.

Ottmar Hitzfeld, a Bayern mestere többször is kijelentette, hogy Makaay érdekli klubját, ám ezt eleinte senki sem vette komolyan. Pár hete aztán komolyabbra fordult a helyzet, amikor a csatár kijelentette, hogy szeretné magát más bajnokságokban is kipróbálni - igaz, ő csak annyit mondott, hogy 2004-ben lejáró szerződését nem hosszabbítja meg, ami azt jelentené, hogy jövő nyáron ingyen távozhatna. A Depornak viszont nem jönne valami jól, ha egyetlen centet sem kasszírozna a játékosért, így elképzelhető, hogy idén hajlandóak lennének eladni őt, megfelelő ajánlat esetén.

És itt jön a képbe a Bayern, illetve Elber: Makaaynak ugyanis ugyanaz a menedzsere (bizonyos Branchini), mint a müncheniek brazil csatárának. A bajorok ezt szeretnék kihasználni: a német szaklap, a Kicker szerint Hitzfeldék Makaayért cserébe Elbert, plusz 10-15 millió eurót ajánlanának fel.