Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét leginkább a Bajnokok Ligájában lejátszott fantasztikus mérkőzésekről marad emlékezetes, de kedden, illetve szerdán kiváló teljesítményt nyújtó focisták közül csak kevesen tudtak a hét végén is kiemelkedőt nyújtani. Az álomcsapatba így is öt olyan labdarúgó került, aki a BL-ben is szerepelt, a többiek pedig a soros bajnokin mutatott játék alapján kerültek beválogatásra.
Francesco Toldo (olasz, Internazionale): A milánói együttes csak nagy nehézségek árán jutott be a legjobb négy közé a BL-ben, és az elődöntőt leginkább kapusuknak köszönhetik az Inter drukkerei, mert Toldo egészen fantasztikus teljesítményt nyújtott a Valencia elleni visszavágón. Bravúrok egész sorozatát mutatta be, és elsősorban rajta múlott, hogy az együttes csak két gólt kapott.
Hugo Armando Campagnaro (argentin, Piacenza): A kiesés ellen küzdő olasz kiscsapat trénere, Eugenio Fascetti úgy döntött, hogy a Perugia ellen több fiatal tehetségnek is lehetőséget ad, és elképzelése tökéletesen bejött. Különösen az argentin harmadosztalyból (!) igazolt Campagnaro remekelt, aki csupán nyolcadik alkalommal játszott a szezon során, de minden összejött neki, és jobbhátvéd létére két gólt is szerzett.Lilian Thuram (francia, Juventus): A torinói gárda gigászi küzdelmet vívott a Barcelonával a Bajnokok Ligája elődöntőjében, és végül hosszabbításban sikerült is továbbjutnia. A Juvének a meccs második részében nagy nyomást kellett kiállnia, de a védelem jobb oldaláról középre húzódó Thuram vezérletével sikerült ezt megúsznia, a francia bekk remekül futballozott.Delano Hill (holland, Hansa Rostock): A rostocki gárda számára a Stuttgart ellen idegenben szerzett pont a bennmaradás szempontjából volt nagyon fontos, de ugyanakkor a Hansa ezzel a döntetlennel egyben a bajnoki cím sorsát is eldöntötte. Az egyenlítő gólt a csapat holland középhátvédje, Hill szerezte, akinek rövid időn belül ez már a második találata volt.Bernd Hollerbach (német, Hamburger SV): A hamburgi együttes balbekkje az elmúlt hetekben elsősorban kemény, sokszor a durvaság határát súroló játéka miatt szerepelt az újságok hasábjain, de a hét végén a Nürnberg ellen megmutatta, hogy futballozni is remekül tud. Nem csak az ellenfél támadásait kapcsolta le, hanem arra is volt energiája hogy rendszeresen felfusson.
Mehdi Mahdavikia (iráni, Hamburger SV): A hamburgi együttes egyre jobb úton halad afelé, hogy ismét élcsapattá váljon a Bundesligában, és ezt ezúttal a Nürnberg bánta. A HSV 4-0-s győzelméből Mahdavikia egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét, és az apró termetű iráni szélső ezzel a német bajnokság legjobb előkészítője lett, hiszen a szezonban bár 14 gólpasszt adott.Emilio Viqueira (spanyol, Recreativo Huelva): A spanyol bajnokság újoncát januárban már mindenki biztos kiesőnek könyvelte el, de a gárda nem adta fel a küzdelmet, és most már bennmaradást jelentő helyen áll. A hét végén, a Villarreal ellen valóságos gólfesztivált rendezett az együttes, és az 5-0-s győzelemből (amely természetesen klubrekordnak számít) Viqueira két találattal vette ki a részét.Zinedine Zidane (francia, Real Madrid): A királyi gárdából a hét közepén a Manchester ellen többen is villogtak, de a hét végi bajnokin már korántsem ment olyan jól a világsztároknak. Zidane-ra azonban nem lehetett panasz: a francia játékmester a Sevilla ellen egy gólt szerzett, egy másikat pedig előkészített, és nagy szerepet játszott a csapat győzelmében.Marco Gebhardt (német, Energie Cottbus): A keletnémet együttes ugyan szinte biztosan kiesik a Bundesligából, de a cottbusiak nem adják fel a küzdelmet. A hét végi, Bielefeld elleni meccsen is hamar kétgólos előnyt szeretek, és mindkét találatot a csapat bal oldali középpályása, Gebhardt szerezte – más kérdés, hogy az Arminia később kiegyenlített, ez azonban a focista teljesítményéből semmit sem von le.
Ronaldo (brazil, Real Madrid): A királyi gárda elképesztő mérkőzést játszott a Manchester Uniteddel a Bajnokok Ligájában, és bár a spanyolok 4-3-as vereséget szenvedtek, a találkozó legjobbja a Real brazil támadója, Ronaldo volt. A Fenomén régi önmagát idézte, három gólja és játéka élményszámba ment, nem csoda, hogy még az angol drukkerek is megtapsolták, amikor lecserélték.Michael Owen (angol, Liverpool FC): A Vörösök célja ebben a szezonban már csak a Bajnokok Ligájába való bejutás lehet, és a gárda a hét végén vissza is szerezte a negyedik helyet, köszönhetően a West Bromwich elleni győzelemnek. A már kiesett együttes ellen leginkább Owen villogott, aki pályafutása során már másodszor szerzett négy gólt egy bajnokin.