Vágólapra másolva!
David Beckham és a Real Madrid szappanoperája újabb és újabb fejezetekkel gazdagodik. Miközben a brit sajtó egy része arról cikkezik, hogy Becks nem akar távozni Manchesterből, a madridi AS már azt is tudni véli, hogy a szőke szabadrúgás-specialista jelentős anyagi áldozatra is hajlandó, csak hogy Madridba szerződhessen. 

Tony Stephens, a játékos ügynöke - állítólag - már azt is közölte Florentino Pérezzel, a Real Madrid elnökével és Jorge Valdano sportigazgatóval, hogy védence beéri évi 6,7 millió eurós fizetéssel, szemben a mostani 9 millióssal, amit a Unitednél kap. Ez a 6,7 millió pontosan egymilliárd pesetának felel meg, s amikor még ez volt a hivatalos fizetőeszköz Spanyolországban, Figo, Zidane, Ronaldo és Raúl fizetését ennyiben határozták meg.

Madridban nagyon jól tudják, hogy egy ilyen "galaxisban" - ahogy a spanyol sajtó előszeretettel nevezi a Real Madrid világsztárok alkotta csapatát - nem szabad bérfeszültséget okozni, nem lehet az egyenlők között senki sem egyenlőbb a másiknál.

Az előzetes tapogatózások során Stephens azt is közölte a madridiakkal, hogy Beckham lemondana az arcképéhez, személyiségéhez fűződő reklámjogok 50 százalékáról, s ezzel is beállna abba a sorba, amelyben már ott van minden Real-megasztár, Raúl és Roberto Carlos kivételével. A Real Madridnál az a szokás, hogy a klub egy csomagban értékesíti a játékosok képmásával kapcsolatos jogokat, s a befolyó pénz felét visszacsorgatja a labdarúgóknak.

A tárgyalások során azt is világossá tette Pérez elnök, hogy a Madrid 6 milliárd pesetánál, azaz 40 millió eurónál egyetlen centtel sem hajlandó többet fizetni Beckhamért a Unitednek. Igaz ugyan, hogy annak idején Figo vételára 60 millió, Zidane-é 80 millió, Ronaldóé 50 millió volt, ám azóta "leült" a játékospiac, jelentősen csökkent a kereslet, s ezzel párhuzamosan a játékosárak is zuhantak. A Madrid által felajánlott és a Manchester által kért ár közötti esetleges különbséget Pérez árukapcsolással kívánja eltüntetni. Ezért szóba került Solari, Morientes vagy Geremi bekapcsolása a tranzakcióba. Morientes ára 15 millió euró, Solari helyzete tisztázatlan, ugyanis őt az Interhez kellene küldeni a Ronaldo-hadművelet részeként, Geremi pedig jelenleg kölcsönben játszik a Middlesbrough csapatában - kiválóan. Az ő kikiáltási ára 12 millió euró.