Vágólapra másolva!
Csütörtökön délben edzőt váltott a Borsodi Ligába történő feljutásra áhítozó Haladás. Az eddigi trénert, Glázer Róbertet Détári Lajos váltja a szombathelyi kispadon. Az egykor világválogatott labdarúgó igent mondott Bíró Péter, a Lombard FC Haladás elnökének felkérésére, s pénteken már ő vezeti az edzést.

"Meglehetősen gyorsan egyezségre jutottam Bíró Péter elnök úrral, de gyorsan hozzátenném, a kollegialitás jegyében beszéltem Glázer Róberttel is" - nyilatkozta Détári. "Nem szeretném ugyanis, ha bárki azt hinné, én fúrtam meg az elődömet, ez nem az én stílusom, ezt Glázer Robi is tudja. A szakmai munkában Gujdár Sándor lesz az első számú segítőm, a kapusokkal pedig továbbra is Hegedűs Péter foglalkozik. Utóbbi már korábban is remek hálóőröket edzett és fedezett fel, legyen elég csak Király Gábor nevét említenem."

"Tíz forduló van hátra a bajnokságból, s bár jelenleg hét pont a hátrány a még feljutó helyen álló Bük együttesével szemben, mindent megteszünk az élvonalbeli tagság kivívásáért" - vázolta a közeljövő terveit az egykori kispesti tréner. "Ehhez már a hét végén, a BKV Előre elleni hazai fellépésen meg kell kezdeni a három pontok gyűjtését, majd a következő, szintén szombathelyi bajnokinkon a Szolnokot is illene legyőzni, ha a célunkat el szeretnénk érni. A Haladás keretét ismerem annyira, hogy önbizalommal vágjak neki a munkának, elvégre hiszek magamban és a játékosokban is."

Bánki József