Vágólapra másolva!
A Chelsea hazai pályán 4-1-re legyőzte az Evertont az angol labdarúgó Premiership 35. fordulójában, s ezzel feljött a harmadik helyre a tabellán. A már csak negyedik Newcastle otthon ikszelt az Aston Villával, míg az ötödik Liverpool a hajrában fordítva nyert 2-1-re a Charlton ellen.
Forrás: EPA
A Kékek így ünnepelték Hasselbaink parádés fejesgólját
Fotó: EPA


A hármasból a Chelsea értékes győzelmet aratott az idén egyébként remeklő Everton ellen, Zoláék parádés játékkal 4-1-re verték a kisebbik liverpooli egyletet. A Newcastle továbbra is gyengélkedik: a negyedik helyre visszaeső Szarkák bár Solano találatával még vezetést szereztek, az Aston Villa csatára, Dublin egalizált. A Liverpool roppant fontos, és talán még ennél is szerencsésebb húsvéti sikert könyvelhetett el. Egészen a 86. percig vezett a Charlton az Anfield Roadon, ám ekkor előbb Hyppiä, majd négy perccel később Gerrard is betalált, így még a Vörösök is reménykedhetnek a BL-hely elcsípésében.

Érdemes még megemlíteni, hogy a Chelsea ellen is pályára lépő Wayne Rooney ellen a rendőrség nyomozást indított. A Everton 17 éves válogatott sztárja ugyanis állítólag a rivális Liverpool-szurkolók közé köpött a két csapat szombati mérkőzésén. "Több szemtanú is van, mindkét klubbal kapcsolatba lépünk, s kivizsgáljuk az ügyet" - idézte a hatóság szóvivőjét a Liverpool Daily Post című lap. A 195. városi rangadó a Liverpool 2-1-es győzelmével zárult, a paprikás hangulatú összecsapáson két Everton-játékost is kiállított a bíró.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030421apremiership.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020815premiership.htmlTippelj!http://www.tippelj.hu

A Birmingham gólgazdag derbin verte 3-2-re a Southamptont, a kiesés ellen küzdő Bolton pedig pontot lopott a hetedik Blackburn otthonából. A hátulról harmadik West Ham megpróbál belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba, a Kalapácsosok Sinclair hajrágóljával múlták felül a középmezőnyben tanyázó Middlesbrough együttesét. A Manchester City otthon nem kegyelmezett a már kiesett Sunderlandnek, míg a Tottenham, ha nehezen is, de begyűjtötte a három pontot a szinte menthetetlen pozícióban lévő West Bromwich otthonában.

Premiership, 35. forduló:
Birmingham - Southampton 3-2 (0-1)
gól:
Dugarry (75., 82.), Hughes (79.), illetve A. Svensson (26.), Ormerod (77.)

Blackburn - Bolton 0-0

Chelsea - Everton 4-1 (1-0)
gól:
Gudjohnsen (25.), Hasselbaink (48.), Gronkjaer (61.), Zola (94.), illetve Carsley (77.)

Liverpool - Charlton 2-1 (0-0)
gól: Hyypia (86.), Gerrard (90.), illetve Bartlett (47.)

Manchester City - Sunderland 3-0 (2-0)
gól: Foe (36., 80.), Fowler (38.)

Newcastle - Aston Villa 1-1 (1-0)
gól: Solano (37.), illetve Dublin (69.)

West Bromwich - Tottenham 2-3 (1-1)
gól: Dichio (24.), Clement (61.), illetve Keane (45., 85.), Sheringham (63.)

West Ham - Middlesbrough 1-0 (0-0)
gól: Sinclair (77.)

A Leeds United-Fulham találkozót kedden rendezik.

[jp]