Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Döntetlent hozott az angol labdarúgó-bajnokság szerdai csúcsrangadója, az Arsenal-Manchester United összecsapás. A vendégek így továbbra is három pont előnnyel vezetik a tabellát fővárosi riválisuk előtt, bár a londoniak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Premiership, 34. forduló:
Arsenal - Manchester United 2-2 (0-1)
gól: Henry (51., 63.), illetve Van Nistelrooy (23.), Giggs (63.)
kiállítva: Campbell (83., Arsenal)

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A MU Van Nistelrooy egyéni szóló után lőtt góljával szerzett vezetést, amelyet a második félidő elején Henry szerencsés találattal egalizált. A 63. percben a francia csatár ismét eredményes volt, ám nem tarthatott sokáig a hazaiak öröme, ugyanis Giggs még ugyanebben a percben fejjel egyenlített.

A bajnoki címért folytatott küzdelem továbbra is teljesen nyílt maradt, vesztett pontok tekintetében fej-fej mellett halad a két sztárgárda.

Szerdán - a nagy rangadó árnyékában - a Premier League játékosszervezete megnevezte jelöltjeit az "Év játékosa" címre. Legtöbbjük csatár, még a két középpályás, Paul Scholes és Gianfranco Zola is gyakran játszik csatárposzton.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030412apremiership.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020815premiership.html

Némi meglepetésre Patrick Vieira, az Arsenal francia középpályása lemaradt a hatos listáról. A győzelemre Vieira klub- és honfitársát, Thierry Henryt tartják a legesélyesebbnek, míg az év legjobb ifjú labdarúgója valószínűleg Wayne Rooney, az Everton kétszeres felnőtt válogatott, 17 éves támadója lesz.

Az "Év játékosa" cím jelöltjei:
James Beattie (Southampton, 25 éves) , Thierry Henry (Arsenal, 25), Paul Scholes (Manchester United, 28), Alan Shearer (Newcastle, 32), Ruud van Nistelrooy (Manchester United, 26), Gianfranco Zola (Chelsea, 36)

Az "Év legjobb ifjú labdarúgója" cím jelötjei:
Craig Bellamy (Newcastle, 23), Jermain Defoe (West Ham, 20), Jermaine Jenas (Newcastle, 20), John O'Shea (Manchester United, 21), Scott Parker (Charlton, 22), Wayne Rooney (Everton, 17)

Ch. Gáll András

Mindent egy helyen az Eb-ről