Vágólapra másolva!
Az Újpest csapatának van miért törlesztenie a Siófoknak, hiszen a lilák a Balaton partján kikaptak, a Megyeri úton pedig döntetlenre végeztek a Csank-csapat ellen az alapszakasz során. A szombati fellépésen azonban mindenki győzelmet vár a violáktól, elvégre a Megyeri úton még nem tettek le az ezüstéremről, sőt a bajnoki cím megszerzéséről sem.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Igaz, ehhez sorozatos sikerekre lesz szükségük Kovács Zoltánéknak, és Szabó András vezetőedző ennek megfelelően igazán támadó szellemű együttest küld pályára a balatoniak ellen. A hazaiak a tervek szerint a Vlaszák - Németh T., Tamási, Juhár, Vanczák - Sloncik, Korolovszky, Rósa D., Rósa H. - Tokody, Kovács Zoltán összeállításban kezdenek, azaz először szerepelhetnek együtt a Rósa testvérek. Az újpesti esélyekről Szabó Andrással beszélgettünk.

- Mivel Medgyesi kivételével mindenkire számíthat a keretben, adódik a kérdés: ezt a csapatot tartja jelenleg a legütőképesebbnek?
- Azért messzemenő következtetést nem kell levonni ebből az összeállításból, hiszen a védelemben Tchur, a középpályán Simek és Farkas Balázs, míg elöl Horváth Ferenc is bevethető. Minden mérkőzés más, viszont igyekszünk olyan taktikával pályára lépni, ami sikerre vezethet bennünket. A Siófok ellen például egyértelműen elvárható a csapattól a győzelem, noha tudjuk jól, a szervezett ellenféllel szemben alaposan meg is kell küzdeni majd a három pontért.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20030405aborsodi.html

- Egyetért azzal, hogy az eredményességet alapvetően meghatározhatja a védelem teljesítménye?
- Van benne igazság, szerencsére mostanában ez ügyben örvendetesen előreléptünk. Az elmúlt három meccsünkön ugyanis mindössze egy gólt kaptunk, ami azt jelzi, kezd összerázódni a védekezésünk.

- A nemzetközi kupaszereplést szerencsés esetben akár a harmadik hellyel is biztosíthatják, de vajon akadnak-e merészebb terveik?
- Mindannyiunk tudatában ott fészkel a gondolat, hogy mekkora örömet okoznánk híveinknek a bajnoki címmel, de talán még a második hellyel is. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a mögöttünk mindössze egy ponttal lemaradó Debrecen is remek csapat, s amennyiben pénteken este legyőzi a Győrt, továbbra is a legkomolyabb riválisunk lesz a bronzéremért zajló harcban. Ezért inkább azt mondom, gyönyörű lenne megnyerni a bajnokságot, de bölcsebben tesszük, ha mindig csak a soron következő fellépésre koncentrálunk, s azokat próbáljuk hozni.

Bánki József