Vágólapra másolva!
Tavaly nyáron kevesen gondolták volna, de jelenleg úgy tűnik, hogy a szezon előtt az Angliába igazolt focisták közül a kameruni Geremi volt a legnagyobb fogás. A sokoldalú futballistát a Real Madrid adta kölcsön a Middlesbrough-nak, és egészen kiválóan játszik, aminek köszönhetően az élcsapatok is felfigyeltek rá. Persze a Boro is szeretné megtartani, ám egyelőre úgy tűnik, hogy a klub nem tudja kifizetni a királyi gárda által kért transzferdíjat.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Geremi az előző szezonban mindössze kilenc bajnokin kapott játéklehetőséget a Realban, és a madridiak nem nagyon tartóztatták a nyáron, annak ellenére sem, hogy a kameruni focista a Bajnokok Ligájában nagyon fontos gólt szerzett: Münchenben ő talált be Oliver Kahn kapujába, és ez a gól bizony nagyon kellett a madridiaknak ahhoz, hogy a csapat kiverje a bajorokat a BL-ből.

Az afrikai játékos így kiváló szezont zárt, hiszen a legrangosabb európai klubtrófea elhódítása mellett hazája válogatottjával megnyerte az Afrikai Nemzetek Kupáját, és a világbajnokságon sem nyújtott rossz teljesítményt, annak ellenére, hogy a Szelídíthetetlen Oroszlánok korán kiestek a World Cupról. Némi meglepetést okozott tehát, hogy Geremi végül nem valamelyik sztárcsapatban, hanem "csak" a Boróban kötött ki: noha eleinte úgy tűnt, hogy a középpályás a Chelsea-be szerződik, a londoniak anyagi nehézségeikre hivatkozva végül elálltak a transzfertől, így a Middlesbrough kölcsönben is meg tudta szerezni őt.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030405apremiership.htmlReal Madrid Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=27000

Steve McClaren együttes pedig remekül járt, hiszen Geremi a csapat legjobb játékosa volt eddig a szezonban, és az egész Premier League-ben sem nagyon találunk olyan focistát, aki kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtana. A kameruni futballista mindezidáig hét alkalommal volt eredményes (ezzel az élen áll a házi góllövőlistán), és a gólpasszokat is figyelembe véve csak Thierry Henry áll nála jobban az angol élvonalban. Nem csoda, hogy a Boro meg akarja tartani egyik legnagyobb erősségét, és a klub meg is kezdte a tárgyalásokat a Reallal.

A múlt kedden (vagyis éppen április elsején) Madridban a királyi gárda részéről Jorge Valdano, az angol féltől pedig a Boro sportigazgatója, Keith Lamb, illetve a focista ügynöke, John Smith találkozott, és a britek szempontjából nem alakult valami jól a megbeszélés. Valdano ugyanis kijelentette: szeretnék, ha Geremi visszatérne hozzájuk, hiszen a Realnál is rájöttek, hogy a rendkívül sokoldalú, több poszton is bevethető játékos jól jöhet a számukra (a kameruni középső középpályásként, jobb oldali védőként és középhátvédként is pályára küldhető). A Real sportigazgatója persze azt is elmondta, hogy megfelelő ajánlat esetén nem zárkóznak el a focista eladásától, ám legalább 12 millió eurót szeretnének kapni Geremiért, míg a Boro jelenleg csak nyolcmilliót tudnának felajánlani.

Az már egy más kérdés, hogy maga a focista viszont nem akar visszatérni a spanyol fővárosba (ahová 2006-ig köti szerződés), és nem csak azért, mert ott kevesebb játéklehetőséget kapott, hanem azért is, mert a Middlesbrough-nál évi 350 millió pezetát keres, míg a Realnál ennél százezernél kevesebbet kapna. A Boro persze még megemelheti az ajánlatát, mint ahogyan a hírek szerint más klubok is beszállhatnak a licitbe: a Chelsea, az Arsenal, a Manchester United és a Liverpool is érdeklődik Geremi iránt az angol lapok szerint.