Vágólapra másolva!
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Newcastle nem fog beleszólni az angol bajnoki címért folyó versenybe, ugyanis a harmadik Szarkák 2-1-re kikaptak az Everton otthonában. A "kisebbik" liverpooli csapat viszont megelőzte városi riválisát, s már ötödik a tabellán. A hazaiak vezető gólját a csodagyerekként aposztrofált Wayne Rooney szerezte.

Az Everton tinisztárjához kapcsolódó hír, hogy David Moyes, a gárda edzője nem szeretné, ha a mindössze 17 éves Rooney az idény végén a válogatottal elutazna a tervezett dél-afrikai túrára. "Mi értelme van annak, hogy óvjuk őt, ha egyébként bejárja a fél világot" - fogalmazott.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030405apremiership.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020815premiership.htmlTippelj!http://www.tippelj.hu

Rooney az ausztrálok elleni, februári találkozón mutatkozott be a válogatottban, s azóta két Európa-bajnoki selejtezőn is pályára lépett. Trénere szerint nem is elsősorban az jelentene gondot a számára, hogy újabb mérkőzéseken kellene szerepelnie, hanem az, hogy sokáig lenne távol.

Sven-Göran Eriksson, az angol nemzeti együttes svéd szövetségi kapitánya a törökök elleni, 2-0-s sikerrel végződő szerdai mérkőzés után kijelentette, hogy a jövőben Michael Owen mellett elsősorban Rooney-ra számít a csatársorban. A válogatott a tervek szerint május 22-én, Durbanben találkozik a dél-afrikai együttessel.

Premiership, 32. forduló:
Everton - Newcastle 2-1 (1-1)
gól: Rooney (18.), Unsworth (65., 11-esből), illetve Robert (40.)