Vágólapra másolva!
Immáron négy éve, 10-13 éves fiúk és lányok részére, a Fox Kids Europe megrendezi a Fox Kids Cup kispályás nemzetközi amatőr labdarúgótornát. Idén ismét bővült a részt vevő csa­patok száma: a 2003-as világbajnokságra már 24 országból érkeznek a kis focis­ták. Az újonnan belépő országok között szerepel Magyar­ország és Oroszország, valamint az ázsiaiak és afrikaiak is képviseltetik magukat.

A rendezvény évről évre növekszik méretében és kereteiben, ráadásul hatalmas siker Magyarországon is. Eleinte csak latin-amerikai csapatok vettek részt a kupán, majd az USA-ból és Euró­pából is érkeztek gyerekek. 2000-ben még csak 10 ország, 2002-ben már 20 or­szág játékosai mérték össze képességeiket. A világbajnokság nemzeti selejtezőkkel, megyei, regionális, valamint országos döntőkkel indul, majd a nemzetközi bajnokságban tetőzik, ami a 2003-as esztendőben Hollandiában, a Feyenoord-stadionjában (De Kuip) kerül megrendezésre.

Egykori és jelenlegi sztárok a Mézga-focisuliban/sport/magyarfoci/20030307egykori.html

A magyarországi torna fővédnökei a Ferencváros hajdani technikás középpályása, ifj. Albert Flórián, valamint az egykori remek válogatott csatár, Kiprich József, ő ráadásul a finálé helyszínén, a Feyenoord arénájában rendkívüli népszerűségre tett szert a '80-as évek végén. A Fox Kids Kupa szakmai fővédnöke pedig dr. Jánosi György gyermek-, ifjúsági- és sportminiszter.

A torna eredményei, leányok
I. helyezett: Bornemisza Péter Általános Iskola és Gimnázium, Újszász utca
gólkirály: Vasvári Mónika (III. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Általános Iskola)
legjobb játékos: Fábián Dóra (Ádám Jenő Fenntartói Gyakorló Általános Iskola)
legjobb kapus: Szerőczei Debóra (Bornemisza Péter Általános Iskola és Gimnázium)

fiúk
I. helyezett: Budai Sport Általános Iskola, Bikszádi utca
gólkirály: Kiss Tamás (Budai Sport Általános Iskola)
legjobb játékos: Takács Krisztián (Budai Sport Általános Iskola)
legjobb kapus: Novák Balázs (Tomori Pál Általános Iskola)

Bánki József