Vágólapra másolva!
A Recreativo és a Mallorca jutott a spanyol labdarúgó Király-kupa döntőjébe. Az Huelva az Osasunát, a Mallorca pedig a Deportivót búcsúztatta.

Az elődöntők visszavágói után eldőlt, hogy két olyan csapat játszik majd a fináléban, amelyik korábban még egyszer sem tudta elhódítani a trófeát. Ráadásul a bajnokságban mindketten a kiesés ellen küzdenek. "Ez a végjáték futballtörténelmi esemény" - írta csütörtöki számában a Marca című sportlap.

A Primera Division állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030301aprimera.html

A 113 éves múltra visszatekintő Recreativo Huelva korábban még egyszer sem tudott bejutni a döntőbe, míg a negyeddöntőben a Bajnokok Ligája-győztes Real Madridot, a legjobb négy között pedig a címvédő Deportivót búcsúztató Mallorca harmadszor léphet pályára a végső siker reményével.

A bajnoki pontvadászatban huszonnégy forduló után a Mallorca a tizenhatodik helyen áll, a Recreativo Huelva huszadik, azaz sereghajtó. A kupadöntőt június 28-án rendezik Madridban, vagy Valenciában.

Király-kupa, elődöntő, visszavágók:
Osasuna - Recreativo Huelva 2-2 (2-0)
gól: Aloisi (23.), Moha (43.), illetve Xisco (47.), Benitez (51.)
Továbbjutott: a Recreativo, 4-2-es összesítéssel.

Mallorca - Deportivo 1-1 (0-1)
gól: Ibagaza (84.), illetve Fran (21.)
Tj: a Mallorca, 4-3-as összesítéssel.

Érik a Recreativo-Mallorca döntő/sport/focivilag/20030207milandontetlen.html?pIdx=1Hazai pályán bukott a Depor a Király-kupában/sport/focivilag/20030206meglepo.html?pIdx=2