Vágólapra másolva!
Roy Keane, a Manchester United csapatkapitánya meglepő bejelentést tett: könnyen lehet, hogy csípőprotézis beültetésére kényszerül. A 31 éves sztárt tavaly szeptemberben  már operálták a csípőjével, de csak most beszélt először őszintén problémája súlyosságáról.

A Sunday Timesnak adott interjúban Keane bevallotta, hogy amikor tavaly szeptemberben csípőjével műtötték, az operációt végző Richard Villar professzor igencsak borúlátó volt. "Hálát adhatunk a Jóistennek, ha még egyszer futballozhatsz" - mondta Keane szerint a sebészprofesszor az operáció előtt. "Igen komoly esélye volt annak, hogy vissza kell vonulnom az aktív játéktól. Múlt vasárnap, a City elleni városi rangadó annyira kikészítette a csípőmet, hogy utána két napig képtelen voltam edzeni" - tette hozzá a középpályás."

Edu-parádéval verte az Arsenal a ManUnitedet/sport/focivilag/20030215eduparadeval.html

Keane-hez gyógytornásznő jár, aki a meccsek előtti és utána két napon kezeli a játékost. "Először 2001 szeptemberében kezdett fájni a csíőőízületem. Tavaly szeptemberben már annyira rosszul éreztem magam, hogy csak beinjekciózva tudtam vállalni a játékot. Nem halogathattuk tovább az operációt" - emlékezett Keane. "A végén már a meccsek szünetében is be kellett nyomni egy erős gyulladáscsökkentő injekciót, különben képtelen lettem volna kifutni a második félidőre."

Igen ám, csakhogy a gyógyszer tönkretette Keane gyomrát, ezért csökkenteni kellett az adagot, viszont akkor meg elviselhetetlenné váltak Keane fájdalmai. Nem volt más választás, ki kellett hagyni az edzéseket, aminek a játékos formája látta kárát.

"Ördögi körbe kerültem, amelyből csak ideig-óráig ragadott ki a műtét. A csípőm, sajnos, most is fáj, csak már nem elviselhetetlenül. Viszont tudom, hogy ezzel a kopással nem szabad játszani, könnyen nyomorék lehetek."

Ch. Gáll András