Vágólapra másolva!
Úgyszólván a világbajnok csapatot küldi pályára Carlos Alberto Parreira szerdán - magyar idő szerint - 11.45 órai kezdettel Kuangcsouban, a Kína-Brazília barátságos, nemzetek közötti labdarúgó-mérkőzésen. Az ötszörös világbajnok új szakvezetője két változtatástól eltekintve a júniusi vb-döntőben Németországot 2-0-ra legyőző tizenegyet szerepelteti.

"Ennek a mérkőzésnek már a 2006-os világbajnoki felkészülést kell szolgálnia" - jelentette ki Mario Zagallo, a válogatott technikai összekötője, aki az 1970-es világbajnok, s az 1998-as vb-ezüstérmes gárdának volt a szakvezetője.

A két változás közül egyik a kapusposzton lesz, Marcos helyére Dida, a Milan portása kerül, míg a középpálya tengelyében visszafoglalja helyét Ze Roberto, akit közvetlenül a vb rajtja előtt ért balszerencsés sérülés.

Parreira zsebpénzért kapitánya Ronaldóéknak/sport/focivilag/20030127parreira.html

Érdekes egyébként, hogy Parreira szakít elődje, Luiz Felipe Scolari 3-5-2-es rendszerével, és a 4-4-2-es felállást alkalmazza: Cafú és Roberto Carlos között Roque Junior és Anderson Polga lesz a két középső védő.

A brazil összeállítás: Dida - Cafú, Roque Júnior (Luisao), Anderson Polga, Roberto Carlos - Gilberto Silva, Kléberson, Zé Roberto, Rivaldo - Ronaldinho, Ronaldo

Ch. Gáll András