Vágólapra másolva!
Tavasszal lesz egy éve, hogy Pető Zoltán utoljára lépett pályára élvonalbeli bajnoki mérkőzésen. Az atlantai olimpián szerepelt magyar válogatott csapatkapitánya akkor kölcsönjátékosként az Újpest színeiben futballozott az élvonalban, ám nyáron vissza kellett térnie az MTK-hoz, ahol, azóta csak a junior együttesben kapott szerepet.
Pető Zoltán izgatott tétlensége/sport/magyarfoci/20030109peto.htmlA Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021206aborsodi.htmlHajrá MTK!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=45131

A téli szünetben aztán komolyan felmerült, hogy Pető Kispestre igazol, ám akárcsak újpesti szerződtetése, ez is kútba esett. "Újpestre szívesen visszatértem volna, ez anyagi okok miatt meghiúsult, míg Kispesten szinte mindenben megegyeztem Piero Pinivel a klub egyik tulajdonosával, később azonban Kovács Attila menedzser más ajánlattal állt elő, amit nem fogadtam el. Jelenleg akad külföldi ajánlatom, egy kelet-európai első osztályú csapattól, ettől függetlenül úgy készülök, hogy tavasszal is az MTK juniorban játszom majd, hiszen melyik klub fizetne ki értem komolyabb összeget, amikor nyáron ingyen is vihetnének. Éppen ezért biztos vagyok abban, hogy júniustól több ajánlat közül válogathatok. Ezt a néhány hónapot pedig, ha már ennyit 'kibekkeltem', kibírom az MTK juniorban is" - nyilatkozta az okokról, valamint terveiről Pető.

Információnk szerint az MTK 4 és 5 millió forint közötti összeget kér a védőért bejelentkező kluboktól, amit érthető módon egyetlen egyesület sem akar kifizetni, amikor nyáron ingyen is vihetik Petőt.

Bánki József