Élő:
Vágólapra másolva!
A Bundesligában is megkezdődött a tavaszi szezon, álomcsapatba ennek is köszönhetően meglehetősen nehéz volt bekerülni. A középpályán és a csatársorban két focista kivételével csak olyanok szerepelnek, akik legalább három gólt rúgtak a múlt héten, a prímet pedig minden bizonnyal a Standard Liége csatára, Ole-Martin Aarst viszi el, aki két mesterhármast is szerzett pár napon belül.
Toni Jiménez (spanyol, RCD Espanyol): A barcelonai együttes egyetlen új focistát szerződtetett a téli átigazolási szezonban, és a másodosztályú Elchétől egykori klubjába visszatérő Toni Jiménez rögtön az első mérkőzésen bizonyította, hogy érdemes volt leigazolni. A Deportivo elleni találkozón parádés védések egész során mutatta be, és nagy szerepe volt abban, hogy az Espanyol begyűjtötte a három pontot.
Javier Zanetti (argentin, Internazionale): A milánói együttes mérkőzésén szinte mindenki a frissen leigazolt Gabriel Batistutára volt kíváncsi, de helyette egy másik argentin vitte a főszerepet. Zanetti a tőle megszokott magas színvonalon futballozott, rengeteget ment előre, és egy alkalommal gólpasszt adott Vierinek – emellett pedig természetesen a védőmunkáját sem hanyagolta el.Pascal Chimbonda (francia, AC Le Havre): A gall bajnokság újonca híres arról, hogy csapatában rengeteg saját nevelésű futballista szerepel, és a Montpellier elleni kiesési rangadón is egy tősgyökeres Le Havre-i játékos volt a mezőny legjobbja. A 24 esztendős Chimbonda hetes osztályzatot kapott a L'Equipe-től, köszönhetően annak, hogy a hatékony védekezés mellett ő szerezte a mérkőzés egyetlen találatát.Loren (spanyol, Recreativo Huelva): A spanyol bajnokság újonca továbbra is sereghajtó a Primera Divisiónban, ám hátránya a hét végi, Rayo Vallecano elleni győzelemnek köszönhetően valamelyest csökkent. A madridiak elleni találkozó egyik hőse a középhátvéd Loren volt, aki a győztes gólt szerezte, ráadásul az utolsó percben a gólvonalon állva mentett – megmentve ezzel a három pontot is.Asier del Horno (spanyol, Athletic Bilbao): A baszk együttes számára nem sok fontosabb mérkőzés van, mint a Real Madrid elleni összecsapás, ám jó darabig úgy tűnt, hogy a királyi gárda elviszi a három pontot a San Mamés-stadionból. Az Athleticnek azonban sikerült kiegyenlítenie, és az értékes találatot a csapat balhátvédje, Del Horno szerezte, aki ezzel tette fel a koronát remek teljesítményére.
Denílson (brazil, Real Betis): A sevillai együttes jobbszélsőjének elsősorban az előkészítés a feladata, de annál azért valószínűleg többre számított, hogy 18 forduló alatt egyetlen gólt sem szerez. Most azonban megtört a jég, és a Villarreal elleni meccsen Denílson rögtön kétszer is betalált, amivel eldöntötte a három pont sorsát.Scott Parker (angol, Charlton Athletic): A londoni gárda egyre inkább biztos középcsapattá válik a Premiershipben, mindezt ráadásul úgy, hogy a drága igazolások helyett inkább a saját nevelésű tehetségekre épít. A hétközi, West Ham elleni bajnokin a 22 esztendős Parker volt a főhős, aki két gólt is szerzett, és a Charlton edzője, Alan Curbishley szerint akár az angol válogatottban is megállná a helyét.Steed Malbranque (francia, Fulham FC): Jean Tigana együttese a bajnokságban mostanában nem szerepel olyan jól, így az esetleges európai kupaszereplést csak az FA-kupában érheti el. A hét végén sikerült is a csapatnak továbbjutnia a Charlton Athletic ellen, és ez elsősorban Malbranque-nak volt köszönhető, aki mesterhármast vágott a városi rivális elleni találközón.Sztilianosz Jannakopulosz (görög, Olympiakosz): A pieruszi együttes két héttel ezelőtt még magabiztosan vezette a bajnokságot Görögországban, de legutóbbi két találkozóján csak egy pontot szerzett, és így odalett az elsőség. A hét végén a Kallithea elleni idegenbeli győzelem tehát nagyon fontos volt a gárdának, és az Olympiakosz a mesterhármast szerző Jannakpulosz vezérletével be is gyűjtötte a három pontot.
Markus Schroth (német, 1860 München): Az Oroszlánok támadója valószínűleg sohasem fogja elfelejteni 28. születésnapját: ez ugyanis éppen szombatra esett, amikor együttese a Hansa Rostock ellen lépett pályára, és Schroth mesterhármassal ünnepelte a jeles napot. A támadó ezzel már 11 gólnál tart a Bundesligában, aki egyéni rekordot jelent a számára.Ole-Martin Aarst (norvég, Standard Liége): Ha egy csatár mesterhármast szerez, akkor az mindenképpen elismerésre méltó teljesítménynek számít, ha pedig négy nap alatt kétszer hajtja végre ezt a bravúrt, az már súrolja a világklasszis szintet. Márpedig a belga klub norvég támadója éppen ezt tette: előbb az La Louviere elleni kupameccsen volt háromszor eredményes, majd a hét végén a Charleroi is megismételte a dolgot, ráadásul hat találatából csak egy született tizenegyesből.


(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)