Vágólapra másolva!
A hosszúra nyúlt téli szünet után Hertha-Dortmund rangadóval nyit a német labdarúgó-bajnokság. Olaszországban az Udinese-Milan jelenti a forduló rangadóját, A spanyoloknál Vigóban dőlhet el végérvényesen Louis van Gaal sorsa. Az angolok bajnoki szempontból pihennek, az FA-kupában viszont folytatódnak a csaták.

Véget ért a Bundesliga hosszúra nyúlt téli szünete is, így a hét végén a 18. fordulóval folytatódik a német labdarúgó-bajnokság. A magyar érdekeltségű csapatok közül a Werder hazai pályán az Arminia Bielefeldet fogadja, s ha a statisztikát veszi alapul, akkor nyugodt lehet. A Weserstadionban ugyanis még százszázalékos a brémai együttes, tíz korábbi találkozásukból mind a tizet megnyerte, a gólkülönbség 27-6 Lisztesék javára. A magyar válogatott középpályás a Kicker szerint a kezdőcsapatban kap majd helyet, de mindez csak teoretikus feltételezés, hiszen Krisztiánnak a térde fáj, a szintén kezdőbe jelölt Verlaat és Ernst izomproblémákkal küzd. Ami biztos: Blank, Krstajic, Magnin, Barten és Friedrich sérült. A vendégek a szezon során mindössze egy győzelmet arattak távol az otthontól, Wichniarek, Van der Ven, Sternkopf, valamint Aracic nélkül nem esélyesek most sem.

A Bundesliga állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021214abundesliga.htmlBundesliga 2002/2003 - menetrend/sport/focivilag/20020809bundesliga.html

A Hertha előtt nagy rangadó áll, hiszen Berlinbe a bajnok Borussia Dortmund látogat. Az utolsó hat, Olimpiai-stadionban lejátszott mérkőzés abszolút vegyes képet mutat: két döntetlen mellett két-két Hertha- és Dortmund-siker született, utóbbi egyike éppen tavaly (0-2). A hazai együttesben mindkét magyar, azaz Király Gábor és Dárdai Pál szóhoz juthat, ám a középpályás sorsa Huub Stevens kezében van. Amennyiben nyitottabb játékstílust választ a Hertha, úgy Dárdai és Karwan kap lehetőséget, ellenkező esetben helyettük inkább a defenzívebb Beinlich, Schmidt páros játszik. Nené és Neuendorf sérült. A bajnoknál Ricken és Addo hiányzik, s lehet, visszatér a kezdőbe Marcio Amoroso is. A Hertha mellett a hazai pálya, a Dortmund mellett az eddigi jobb teljesítmény szól.

A Cottbus Leverkusenbe utazik, s ha hinni lehet a német lapoknak, akkor Lőw Zsolt mellett pályára léphet a szintén Újpestről ismert cseh Robert Vagner is, aki a tervek szerint a lengyel Juskowiak csatártársa lesz. Beeck, Schröder, Kaluzny és Thielemann sérült, a hazaiaknál sokkal nehezebb a dolga Klaus Toppmöllernek, aki nem számíthat Juan, Lucio, Zivkovic, Bastürk, Schneider, Sebescen, Vranjes és Kirsten szereplésére sem.

A listavezető Bayern München a 15. helyen szerénykedő Mönchengladbachot fogadja, természetesen esélyesként. Házigazdaként a bajorok az eddigi harmincöt találkozón 93 gólt helyeztek el az ellenfél kapujában, a 'Gladbach mindössze harminc találtra volt képes. Eddigi egyetlen müncheni sikerét is már nyolc éve érte el a gárda: 1995 októberében 2-1-re győzött. Amíg a Mönchengladbach az Ulich, Van Hout, Kluge triót nélkülözi, addig a Bayernben Sagnol, Salihamidzic, Santa Cruz és Deisler nem léphet pályára.