Vágólapra másolva!
A spanyol sportsajtó hosszú hónapok óta kérdezgeti a Real Madrid vezérkarát: miért hagyja bizonytalanságban a futballcsapat kivételesen sikeres vezetőedzőjét, Vicente del Bosquét, akinek a szezon végén lejár a szerződése? Most olyan hírek terjedtek el, miszerint vége a várakozásnak, a napokban újabb két és fél évre szóló  ajánlatot tesznek Del Bosque, a minap a világ legjobbjának megválasztott edzője elé.

Florentino Pérez klubelnök és Jorge Valdano sportigazgató feltétlenül megbízik az 53 éves szakemberben, s mindketten úgy gondolják, hogy e töretlen bizalom kifejezésre juttatásának legmegfelelőbb módja az, ha további két szezonra a klubhoz kötik a bő három éve a Bernabéuban dolgozó edzőfejedelmet, akit a minap az IHFFS nevű futballstatisztikai szervezet a világ legjobbjának választott a szakmában.

Márpedig ha megérkezik az ajánlat, akkor Del Bosque nyilvánvalóan elfogadja azt, hiszen többször is kijelentette, hogy minden vágya továbbra is szeretett klubjában dolgozni. S ha ő marad, akkor marad az egész stáb is: José Antonio Grande, Paco Jiménez, Manuel Amieiro és Javier Minano, a segédedzők és a gyúró.

Del Bosque 1999 novemberében váltotta John Toshackot a kispadon, s azóta hat címet szerzett a Madrid: két Bajnokok Ligája-trófeát, egy spanyol bajnoki aranyérmet, egy európai Szuperkupát, egy spanyolt és egy Világkupát.

Rangadók hétvégéje a spanyol bajnokságban/sport/focivilag/20030117rangadok.htmlRonaldo újra apa lesz/sport/focivilag/20030117ronaldo.htmlReal Madrid Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=27000Guti vagy Ronaldo?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=47872

Jellemző a hatalmas fluktuációra, hogy Del Bosque ezzel a három évvel és két hónappal, amit eltöltött eddig a Madrid kispadján, a hetedik leghosszabb ideig szolgáló edző a csapatnál Miguel Munoz, Johnson, Carcer, Francisco Brú, Luis Molowny és Leo Beenhaker mögött, habár két utóbbi több szakaszban dolgozott a klubnál.

A fehérek szurkolótábora azért is neheztelt, hogy még nem újították meg a legendás - és roppant népszerű - csapatkapitány, a 35. évében járó Fernando Hierro szerződését. Nos, már ez is csak napok kérdése, további egy évre szóló ajánlatot tesznek a cséká elé, miként Míchel Salgado és az argentin Cambiasso is számíthat a szerződés-hosszabbításra.

Ch. Gáll András