Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus lesz a tíz év után távozó Ljubisa Tumbakovic utódja a Partizan Beograd labdarúgócsapatának kispadján.

A 17-szeres jugoszláv bajnok honlapja szerint a 41 éves sztár vasárnap érkezik meg Belgrádba, hogy tisztázza a részleteket a vezetőkkel. A 150 válogatottságával német csúcstartó, játékosként 1990-ben világbajnok Matthäus vezetőedzői szerződését májusban bontotta fel a Rapid Wien, miután több nyilatkozatában is kritizálta az elnökséget. Irányításával az osztrák főváros népszerű együttese - története legrosszabb helyezését elérve - csak nyolcadik lett a pontvadászatban. Menesztése után 562 ezer euró kártérítést követelt, a két fél csütörtökön megállapodott, de hogy mekkora összegben, azt nem hozták nyilvánosságra.

Matthäus lehet Gellei utódja/sport/magyarfoci/20020718matthus.html

A bécsi "válás" óta a magyar válogatott szövetségi kapitányaként és a CSZKA Moszkva edzőjeként is szóba került Matthäus neve, de mindkét hírt cáfolták az illetékesek.

Tumbakovic azért távozott, mert vitába keveredett a klub új elöljáróival. A tréner hat jugoszláv bajnoki címet és három kupagyőzelmet szerzett együttesével. A Partizan a téli szünet előtt kilenc ponttal vezet a Zeleznik és tízzel az ősi rivális Crvena zvezda előtt.