Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét két nagy győztese a Real Madrid és a Manchester United volt: előbbi elhódította a Világkupát, majd a bajnokságban is meggyőző győzelmet aratott, utóbbi pedig az Arsenal elleni rangadón diadalmaskodott. Nem csoda, hogy mindkét gárdából két focista került az elmúlt hét álomcsapatába.
Iker Casillas (spanyol, Real Madrid): A királyi gárd ugyan az elmúlt héten mindkét meccsét "papíron" simán nyerte, hiszen a Világkupa döntőjében az Olimpia Asunción ellen 2-0-ra, míg a bajnokságban a Mallorca ellen 4-1-re diadalmaskodott, de Casillas bravúrjai nélkül egyik győzelem sem lett volna ilyen könnyű. A kapus mind a két mérkőzésen sorsdöntő pillanatokban mutatott be óriási védéseket.
Bastian Reinhardt (német, Arminia Bielefed): A Bundesliga újonca egymás után másodszor tudott nyerni a német bajnokságban, amire ebben a szezonban eddig egyszer sem volt képes a csapat. A Rostock elleni találkozón a gárda harmadik találatát a jobbhátvéd Reinhardt szerezte egy szabadrúgást követően, feltéve a koronát az egész mérkőzésen nyújtott kiváló teljesítményére.Mickael Silvestre (francia, Manchester United): A Vörös Ördögök leggyengébb csapatrészének az előző idényben a védelmet tartották, nem véletlenül igazolta le a klub rekordösszegért a nyáron Rio Ferdinandot. A válogatott védő az Arsenal ellen azonban nem játszhatott, így Silvestre került a védelem tengelyébe, és a mezőny egyik legjobbja volt az Ágyúsok ellen.Gabriel Heinze (argentin, Paris-SG): A párizsi együttes novemberben mindössze egy pontot szerzett a francia bajnokságban, és ennek köszönhetően a másodikról a kilencedik helyre esett vissza, de az új hónappal a győzelmek is visszatértek a PSG-hez. A bajnoki címvédő Lyon ellen 2-0-ra győzött a gárda, köszönhetően annak, hogy Heinze nem csak hátul játszott kiválóan, hanem az ellenfél kapuja előtt is feltűnt, és gólt is szerzett.Graeme le Saux (angol, Chelsea FC): A londoni együttes egyre komolyabb bajnokesélyesnek tűnik Angliában, hiszen az Everton elleni győzelmével már a második helyre jött fel a tabellán. A liverpooliak ellen a csapat egyik legjobbja a balhátvéd Le Saux volt, aki adott egy gólpasszt, egy alkalommal pedig a gólvonalon mentett.
Ludovic Giuly (francia, AS Monaco): A nagyhercegség együttese ebben a szezonban már sokkal egységesebb csapatként szerepel, mint a legutóbbi pontvadászatban, és ez nagy részben a csapatkapitánynak kinevezett Giuly-nek köszönhető. A középpályás az elmúlt héten háromszor is betalált: a bajnokságban a Montpellier ellen vezette győzelemre csapatát, majd a ligakupában az Auxerre ellen tette ugyanezt.Juan Sebastian Verón (argentin, Manchester United): Az argentin középpályást sokat kritizálták az utóbbi időben, hogy az angol bajnokságban nem tudja azt nyújtani, amire képes, de az Arsenal ellen Verón alaposan rácáfolt a kritikus hangokra. A kopasz futballista a mérkőzés egyik legjobbja volt, rengeteget hajtott, és a sorsdöntő pillanatban a legjobb helyen állt, aminek köszönhetően gólt is szerzett.Emre Belezoglu (török, Internazionale): A milánói együttes szurkolói a Lazio elleni rangadón 0-3-as állásnál aligha gondolták volna, hogy csapatuk pontot ment, de az Inter felállt a padlóról. A döntetlenhez persze kellett a török középpályás két találata, amelyek közül különösen az első volt egészen fantasztikus, hiszen Emre közel 30 méterről emelte át a kissé kinn álló kapust.Fernando (spanyol, Real Betis): A sevillai együttes igyekszik szorosan tapadni a Primera División élcsoportjához, és a hét végén az Espanyol ellen idegenben gyűjtötte be a három pontot. A meglehetősen eseménydús találkozón a vendégek középpályása, Fernando volt a mezőny egyik legjobbja, és két góljával jelentős szerepet játszott a zöld-fehérek győzelmében.
Ronaldo (brazil, Real Madrid): Úgy tűnik, hogy a Fenomén lassan ismét kezdi megtalálni csúcsformáját. A Real Madrid támadója az elmúlt héten két meccsen is nyerő embernek bizonyult: a Világkupa döntőjében a meccs legjobbjának választották meg, majd a Mallorca ellen újabb két találattal bizonyította, hogy megint a régi lehet.James Beattie (angol, Southampton FC): A Szentek csatára egészen elképesztő formában van az utóbbi időben, és ennek köszönhetően a csapat is egyre feljebb kerül a tabellán. Beattie az elmúlt nyolc bajnokiján 11 gólt ért el, ebből hármat a múlt héten: előbb hétfőn a West Ham ellen, majd szombaton a Birmingham ellen nyerte meg a meccset együttesének, és a héten kapta meg a november legjobb játékosának járó díjat is.