Vágólapra másolva!
Könnyen elképzelhető, hogy Laurent Blanc ismét megváltoztatja elképzelését, s jövő nyáron sem fejezi be sikerekben rendkívül gazdag pályafutását.

"Akár fél évre előre is tervezhetnék, de tudom, ez alatt bármi megtörténhet. Tavaly is bejelentettem, hogy visszavonulok, mégis folytattam. Így egyáltalán nem zárom ki, hogy jövő nyáron sem hagyom abba" - mondta a Manchester United rutinos francia védője. "Az a legfontosabb, hogy az ember éhes legyen a sikerre, a fejlődésre. Még most is úgy ébredek reggel, hogy alig várom az edzés kezdetét, a mérkőzéseket pedig egyenesen imádom. Pedig nemrég még úgy gondoltam, hogy ezen az őszön már pecázni fogok, a folyóparton pöfékelve várom a kapást."

Blanc "terveit" valószínűleg Sir Alex Ferguson vezetőedző sem ismerte, hiszen nemrég kijelentette: a következő szezonban már az ír John O'Shea lesz Rio Ferdinand állandó társa a védelem tengelyében.

A hezitáló 36 éves hátvéd 97 alkalommal játszott a válogatottban, 1998-ban világbajnok lett. Tavaly augusztusban ingyen került az Old Traffordra a Lazióhoz távozó holland Jaap Stam helyére, s hónapokig kritizálták teljesítményét, mert a kapus Fabien Barthez mellett őt okolták a sok kapott gól miatt. Később viszont a csapat egyik kulcsemberévé vált. Hónapokig úgy volt, hogy ezen a nyáron befejezi pályafutását, de végül egy évvel meghosszabbította szerződését.