Vágólapra másolva!
A Bayern München gárdája remekül kezdte az idei szezont a Bundesligában, öt forduló után a gárda az élen áll a pontvadászatban, és mindössze egy találkozón veszített pontot. Az amúgy is rendkívül erős játékoskeretet a nyáron három újabb középpályással dúsítottak fel, aminek köszönhetően ebben a csapatrészben jó néhány focistának szinte semmi esélye nem maradt a csapatba kerülésre, így ők akár már a télen elhagyhatják Münchent.

Noha Ottmar Hitzfeld továbbra is a rotációs szisztéma elkötelezett híve, vagyis igyekszik gyakran cserélgetni a kezdő csapatát, hogy mindenki kipihenhesse magát, míg így is vannak olyan focisták a Bayern keretében, akik optimális esetben is csak a kispadig jutnak el. Ez különösen a középpályán igaz, ráadásul ebbe a csapatrészbe a nyáron három olyan focista is érkezett, akik közül ketten (Zé Roberto és Michael Ballack) már most alapembernek számítanak, és valószínűleg ez a "sors" vár majd a sérüléséből felépülő Sebastian Deislerre is.

Mindez azt jelenti, hogy a már az előző idényben is parkolópályára tett labdarúgók ebben a szezonban még kevesebb lehetőséget kaphatnak. A horvát Nico Kovac például az idény során eddig egyetlen találkozón sem lépett pályára, pedig a horvát középpályás ismert és elismert futballistának számít, a világbajnokságon is jelen volt. Nem csoda, hogy több klub szívesen szerződtetné a nagy munkabírású játékost, a legutóbbi hírek szerint a Werder Bremen és a Hertha BSC is bejelentkezett érte, Kovacot pedig nem nagyon marasztalják Berlinben. A két jelentkező közül a berlinieknek van nagyobb esélyük, már csak azért is, mert a Hertha menedzsere, Dieter Hoeness a Bayernnél hasonló pozíciót betöltő Uli testvére.

A Bundesliga állása/sport/focivilag/20020921abundesliga.htmlGyőzelem nélkül a Bayern a BL-ben/sport/focivilag/bl/20020925gyozelem.html

Pablo Thiamért már nem kapkodnak a klubok, pedig legszívesebb ő is elhagyná Münchent. A guineai válogatott játékos, ki középpályásként és védőként is bevethető, tavaly nyáron igazolták le a Stuttgarttól, de megvétele tévedésnek bizonyult: Thiam nem tudott beilleszkedni a gárdába, az előző idényben is alig lépett pályára, a jelenlegi pontvadászatban pedig eddig mindössze 17 percet kapott.

A Bayernnél is úgy érzik, hogy nincs szükségük a focistára, akinek szerződése 2004-ig érvényes, és a hírek szerint megfelelő ajánlat esetén (azaz másfélmillió euróért) meg is válnának tőle. Jelenleg úgy tűnik, hogy Thiam januártól, amikor ismét megnyílik az átigazolási időszak, Angliában folytathatja pályafutását, hiszen egykoron több brit klub is érdeklődött iránta.