Vágólapra másolva!
A 2008-as labdarúgó Európa-bajnoki előkészületeket vizsgáló UEFA-szemlebizottság jó véleménnyel van a magyar pályázatról, Bozóky Imre MLSZ-elnök és Mádl Ferenc köztársasági elnök is bizakodó.
MTI
Balról: Jürgen Müller, Mike Lee, Mádl Ferenc, Lars-Christer Olsson és Cees de Bruin
Fotó: MTI


"A magyar szövetség munkatársai profi munkát végeztek, és azt éreztük, hogy az országban mindenki elkötelezett híve a rendezésnek. A szükséges garanciákat a kormányfőtől és a köztársasági elnöktől is megkaptuk" - tette hozzá. "A megismert tervek nem irreálisak. Nagyon biztató a helyzet, de sok még a teendő."

Kitért arra is, hogy ő és társai kizárólag a jelentkezők felkészültségét értékelik, de a döntést a végrehajtó bizottság hozza meg december 13-án Nyonban. "Egy biztos: Európában lesz a torna" - jegyezte meg viccesen Lars-Christer Olsson marketingszakember.

Bozóky Imre MLSZ-elnök hangsúlyozta: "Sikerült bebizonyítanunk a bizottság tagjainak, hogy amit a pályázati anyagunkban leírtunk, azt meg tudjuk valósítani. Minden helyszín és város kitett magáért. Az öt nap során világossá tettük: arra a kérdésre, hogy Magyarország képes-e 2008-ban vendégül látni az európai futballcsalád valamennyi tagját, igen a válasz."

A bizottság vasárnap este érkezett Magyarországra, hétfőn Győrbe, majd kedden Kaposvárra és Székesfehérvárra látogatott. Szerdán Medgyessy Péter kormányfő és Jánosi György sportminiszter fogadta a Parlamentben a vendégeket, akiknek útja ezt követően Miskolcra és Debrecenbe vezetett. Csütörtökön Szeged és a főváros következett, pénteken előbb Mádl Ferenc köztársasági elnök látta őket vendégül, majd a nemzetközi sajtótájékoztató zárta a látogatást.

A 2008-as Eb-re jelentkezők közül az UEFA-delegáció augusztusban az osztrák-svájci, majd a dán-finn-norvég-svéd előkészületeket vizsgálta, szeptember elején Oroszországban, a múlt héten pedig Írországban és Skóciában járt. A helyszíni szemlék Bosznia-Hercegovinában és Horvátországban folytatódnak október 7-11. között, majd ezt követően Görögországban és Törökországban érnek véget.