Élő:
Vágólapra másolva!
Bátran kijelenthető, Király Gábor, a Hertha kapusa remek formában véd a Bundesligában és az UEFA-kupa fellépéseken is. A magyar válogatott hálóőre a hatból három bajnokin is megóvta a hálóját a góltól, pedig például Gelsenkirchenben, a Schalke oroszlánbarlangjában nem sok kapusnak sikerült mindez. Ráadásként a hét közi, Aberdeen elleni skóciai 90 perc során sem kapott gólt.

- A Hertha jelenlegi trénere, a holland Huub Stevens mennyiben vall más elvet a futballról, mint a korábbi mester, Jürgen Röber?
- Huub Stevens próbálja a holland futball erényeit ötvözni a német stílussal. Mindez azt jelenti, hogy inkább játszó csapatot akar kialakítani, mintsem egy erőre alapozó gárdát. Ehhez a felfogáshoz akadnak is technikás labdarúgók a Herthában, az első fordulókban azonban még nem igazán jöttek be ezek az elképzelések.

- Ekkor kerültek hullámvölgybe?
- Nem kerültünk hullámvölgybe, hiszen Dortmundból és a Schalke otthonából is elhoztunk egy pontot, az egyetlen kisiklás a Mönchengladbach elleni berlini vereség volt. Ezután azonban Bielefeldben elővettük a fizikumot, s megpróbáltuk erőből begyűjteni a 3 pontot, ami sikerült is. Érdekes egyébként, hogy az utolsó 20 percet a meccseken mindig mi bírtuk jobban kondícióval, s ez fontos a jövőre nézve is.

Ki a legjobb kapus?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36700

- A szombati, Hamburg elleni bajnokin is az erőnlét döntött a Hertha javára?
- Nem, szerencsére ezen a mérkőzésen már játékban is rengeteget javultunk. Szerencsére ezúttal a közönség sem fütyült, mint tette azt korábban, ha az első félidőben nem sikerült gólt szereznünk, s a publikum türelme és biztatása jót is tett a csapatnak, simán nyertük a meccset. Ez is jelzi, hogy a nézőknek is türelmesnek kell lennie, hiszen ezzel segítik igazán csapatukat. Persze amennyiben a 90. percben is vesztésre állnak kedvenceik, abszolút jogosan fütyülnek. Addig azonban inkább támogatni kell az együttest, amit mi a Hamburg ellen meg is kaptunk a Hertha-tábortól.

- Talán nem túlzás, hogy személy szerint jól sikerült a felkészülése, hiszen több meccsen nem kapott gólt.
- Magam is így érzem, hiszen három bajnokin és az Aberdeen elleni idegenbeli UEFA-kupa meccsen sem kaptam gólt, márpedig egy kapust általában a kapott találatok alapján minősítenek, ami nem mindig reális, de ezen nehéz változtatni.

- Szintén nem akarom elkiabálni, de mintha a magyar válogatott is stabilabban futballozna az utóbbi időben.
- Örömmel értek egyet a megállapítással, ugyanakkor jó lenne, ha ez az eltökéltség és egység folyamatosan jellemezné majd a válogatottat. Vagyis már a svédországi Eb-selejtezőn bebizonyíthatjuk, hogy valóban kezd kialakulni egy erős válogatott.

Bánki József