Vágólapra másolva!
Hétfőtől öt napig Magyarországon vendégeskedik a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésére pályázókat vizsgáló UEFA-szemlebizottság. A hatfős küldöttség tájékozódik a felkészültségről, a tervekről, a szálláslehetőségekről, és természetesen látogatást tesz a mérkőzések leendő helyszínein is.

Az inspekciós túrát hétfőn Győrben kezdik a vendégek, majd kedden Kaposvárra és Székesfehérvárra, egy nappal később Miskolcra és Debrecenbe látogatnak, a vidéki terepszemlét csütörtökön, Szegeden fejezik be. Az MLSZ mindenhova légi úton szállítja a szakembereket.

Csütörtökön délután a selejtezők és a csoportbeosztások sorsolásának tervezett helyszínét, a Budapest Kongresszusi Központot és a leendő sajtóközpontot, a BS helyén épülő Budapest Arénát tekinti meg a szemlebizottság. A látogatás utolsó napján, pénteken a Budapesti Nemzetközi Vásár területét, a tévéközpont otthonát veszik górcső alá. A delegációt ezután fogadja Mádl Ferenc köztársasági elnök.

A Magyarországra látogató UEFA-szemlebizottság 6 tagja: Lars-Christer Olsson, a professzionális futball és marketing osztály igazgatója, Jürgen Müller, a válogatottak eseményeit felügyelő osztály vezető termékmenedzsere, Anne King, az asszisztense, Christophe von Wattenwyl eseménymenedzser, Cees de Bruin, a stadionokért és biztonságért felelős bizottság tagja, Mike Lee, a kommunikációs és sajtóosztály igazgatója.

Újragondolják a stadionrekonstrukciós programot/sport/magyarfoci/20020912ujragondoljak.html

Az UEFA augusztusban az osztrák-svájci, majd a dán-finn-norvég-svéd előkészületeket vizsgálta, a múlt héten Oroszországban járt, jelenleg pedig Írországban és Skóciában tartózkodik, Magyarország után Bosznia-Hercegovinába és Horvátországba (október 7-11.), majd Görögországba és Törökországba (október 14-18.) látogat. Az Eb rendezőjét december 13-án jelölik ki.