Vágólapra másolva!
Nagyszerűen szerepel az MTK a bajnokságban, és vezeti az NB I-es tabellát. A kék-fehérek menetelésében komoly szerepet vállal Füzi Ákos, a klub válogatott középpályása is.

- Egervári Sándor vezetőedző érkezésének mekkora szerepe van a csapat hatalmas formajavulásában, főként a tavaszi mélyrepülés tükrében? - kérdeztük Füzit.
- Edzőnknek nagy része van abban, hogy ilyen jó eredményeket érünk el. A szakmai felkészültsége mellett Egervári Sándor főként pedagógiailag tette rendbe a társaságot, hiszen mindenki elképzelheti, milyen padlón voltunk lelkileg, miután hatalmas előnyről is elveszítettük a bajnokságot. Az óriási csalódás után kellett a trénernek elhitetnie velünk, hogy igenis jó futballisták vagyunk. Ráadásul folyamatosan felkészít bennünket az ellenfelekből is, ami eddig szintén nagy segítség volt a számunkra.

Hajrá, MTK!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=45131

- Az elkövetkezendő négy fordulóban - persze szigorúan csak papíron - az MTK számára könnyebb ellenfelek jönnek a bajnokságban.
- De tényleg csak papíron, elvégre hiába játszunk sorrendben a Kispesttel, a Sopronnal, a Békéscsabával és a Dunaferrel, a legutóbbi Siófok elleni kínkeserves győzelmünk is bizonyítja, minden meccsen tökéletesen kell koncentrálnunk. A Siófok elleni mérkőzésünk speciel nehezebb volt, mint a bajnok, ZTE elleni fellépésünk, sőt továbbmegyek, az említett 90 percek nehezebbek, mint a rangadók. A derbiken ugyanis általában az ellenfelek is bátran kitámadnak, míg az elvileg számunkra esélyesebbnek ítélt találkozókon rendre felállt védelem ellen kell futballoznunk, ami mindig nehezebb.

- A pénteki, kispesti bajnokin is hasonlóra számítanak?
- Igen, mivel a Kispest is megmutatta például a dunaújvárosi sikerével, hogy képes a bravúrra. Nagyon nehéz meccsre számítunk.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020913aborsodi.html

- Jó formáját látva bízik abban, hogy az Eb-selejtezőkön is odaférhet a válogatott keretébe?
- Szerénytelenség nélkül állíthatom, reális esélyt látok a további válogatottságomra, noha a spanyolok és az izlandiak ellen sérülés miatt nem csatlakozhattam a fiúkhoz. Továbbá a kapitány is joggal nem változtat mostanában a kereten, ugyanakkor Gellei Imre biztatott, hogy készüljek nyugodtan, nem felejtett el. Természetesen jólestek a szavai, ami külön motivációt jelent nekem.

Bánki József