Vágólapra másolva!
A Premier League-ben hagyományosan minden hónapban kiosztják a legjobb játékosnak és a legjobb edzőnek járó trófeát, amely hatalmas presztízsnek örvend Angliában. Mivel a jelenlegi szezon már augusztus elején kezdetét vette, így természetesen augusztus hónap legjobbjait is megválasztották, és a futballisták közül az Arsenal támadója, Sylvain Wiltord, míg a trénerek közül a Tottenham mestere, Glenn Hoddle lett a díjazott.

A hónap legjobbjainak járó díjat egy testület ítéli oda, amelyben az angol szövetség, a liga és az edzők szervezetének képviselői mellett az újságírók és a szurkolók is helyet kapnak, vagyis tulajdonképpen mindenki szavazhat, aki érintett a sportágban. Nem csoda, hogy a trófeának hatalmas a presztízse, és nagy dicsőségnek számít, ha valaki elnyerheti.

A mostani szezonban először ezt az Arsenal támadója, Sylvain Wiltord mondhatja el magáról, aki valóban kiválóan kezdte az idényt. A francia csatár megszokott szerepkörétől eltérően leginkább jobb oldali középpályásként szerepelt az eddigi bajnokikon, de mindez nem akadályozta meg abban, hogy remekül, és főleg gólerősen futballozzon.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20020911apremiership.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020815premiership.html

Az első fordulóban a Birmingham City ellen rögtön betalált, mindezt a következő játéknapon, a West Ham United ellen is megismételte, a West Bromwich Albion ellen viszont már két gólt ért el - és ezzel véget is ért augusztus hónap. Az első három játéknapon tehát mindegyik találkozón eredményes volt, és három forduló után vezette a góllövőlistát, megérdemelten kapta tehát meg a díjat.

"Általában Wiltord honfitársa, Thierry Henry szokott nagyobb elismerést kapni, de Wiltord fantasztikusan kezdte az idényt. Kiválóan kezeli a labdát, és ha lendületből vezeti rá a védőre, akkor szinte lehetetlen szerelni" - állt a testület jellemzésében.

Az augusztus legjobb edzőjének járó díjat a Tottenham Hotspur mestere, Glenn Hoddle kapta, ami a londoniak eredményeit tekintve nem számít meglepetésnek, ám ha valaki pár hónappal ezelőtt megjósolta volna a dolgot, akkor minimum megmosolyogták volna. A Spurs ugyanis már évek óta képtelen eleget tenni a drukkerek elvárásainak, és rendre a középmezőnyben szerepel a Premier League-ben.

A mostani szezont viszont kiválóan kezdte a csapat, augusztusban veretlen maradt (erre utoljára 1986-ban volt példa), és négy forduló után vezeti a bajnokságot. A Tottenham az Aston Villa, a Charlton Athletic és a Southampton ellen nyerni tudott, és egyedül az Everton ellen veszített pontot, de a vereséget ott is elkerülte. "Glenn Hoddle gárdái mindig is híresek voltak látványos játékukról, de a Spurs augusztusban megmutatta, hogy mindez az eredményességgel is együtt járhat" - kommentálta a díjazást a trófeát odaítélő testület.