Vágólapra másolva!
Egyik szeme sír, a másik nevet a svéd szakvezetésnek, miután kiderült, a soron következő, október 12-i, Magyarország elleni labdarúgó Eb-selejtezőn ismét pályára léphet Fredrik Ljungberg, az Arsenal középpályása, ám Johan Mjällby, a Celtic játékosa térdsérülés miatt három hónapra kidőlt a sorból.

Hosszan tartó csípősérülése után ismét játékra jelentkezett Fredrik Ljungberg, az angol Arsenal svéd középpályása. A világbajnokság előtt megsérült labdarúgó egy edzőmérkőzésen, a Reading tartalékcsapata elleni 3-0-s meccsen nyújtott jó teljesítményt, a csapatban helyet kapott többek között Kanu, Francis Jeffers és a francia Pascal Cygan is.

Miután a mérkőzést zárt kapuk mögött, a sajtó és a közönség teljes kizárásával rendezték, Ljungberg teljesítményéről a BBC a Reading középpályását, Joe Gamble-t kérdezte. "Ljungberg egészségesnek és erősnek tűnt, szerintem az Arsenal néhány héten belül ismét játszatni fogja. Valószínűleg néhány mérkőzésre még szüksége lesz, hogy visszanyerje formáját, bár már most is energikusnak tűnt."

A svéd Expressen című újságban Roger Ljung, a labdarúgó menedzsere elmondta, egyelőre még korai lenne a visszatérés a kezdőcsapatba, de egy-két hét múlva már ez sem elképzelhetetlen. A lap megkeresésére Lars Lagerbäck kapitány csak annyit mondott: "Bárcsak már ott tartanánk, hogy Freddy visszatért volna!"

Az Eb-selejtezők menetrendje és eredményei/sport/focivilag/20020905azebselejtezok.html

Rossz hír viszont a svédeknek, hogy térdsérülés miatt nem léphet pályára Johan Mjällby az október 12-én sorra kerülő Svédország-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn. A skandináv válogatott csapatkapitánya a koreai-japán közös rendezésű világbajnokság óta bajlódik a lábával. Az Aftonbladet című svéd napilapnak a Celtic orvosa úgy nyilatkozott, a játékos térdében annyira tönkrementek a szalagok, hogy minimum három hónapos pihenőre kényszerül. A skót Celtic Glasgow védője már a lettek elleni, múlt szombati találkozón (0-0) sem szerepelt hazája színeiben.

"Nagyon szomorú vagyok, hogy megsérült, hetek óta nem számíthatok rá. Pedig Johan két éve briliánsan játszik, nem kérdés, hogy nagyon fog nekünk hiányozni" - nyilatkozta Martin O'Neill, a skót Celtic vezetőedzője a The Scotsman című lapnak.