Vágólapra másolva!
Nincs nyugalom Berlinben, a Hertha BSC labdarúgócsapatánál. A bajnokságban négy forduló után is nyeretlen együttes szurkolói egyre türelmetlenebbek, a klubvezetés megvonta a Ligakupa-győzelemért járó prémiumot, miközben az Aberdeen elleni UEFA-kupa mérkőzésre készülő keretből többen sérülés miatt hiányoznak.

A német labdarúgó Bundesligában szereplő Hertha BSC vezetői bejelentették, hogy egyelőre nem fizetik ki az augusztusi Liga Kupa-győzelemért járó prémiumot. A több mint 1,2 millió euró visszatartásának hátterében Király Gábor és Dárdai Pál csapatának közelmúltbeli kudarcai állnak: a berliniek négy forduló után még nyeretlenek, a Német Kupából pedig a területi bajnokságban szereplő Holstein Kiel búcsúztatta őket.

A Schalkétól érkezett vezetőedző, Huub Stevens távozását követelő hangokra Dieter Hoeness mégis indulatosan reagált. "Ha a csapat úgy dolgozna, mint a tréner, most 12 pontunk lenne. Nagyon dühös vagyok. A baráti hangnemnek vége! Küzdenünk kell a válság ellen. Amennyiben ezt a játékosok nem értik meg, akkor csak annyit mondhatok, néhányuknak hamar lejár a szerződése. S erről heteken belül dönteni fogunk. Nem tudom, mi mást mondhatnék, a csapat nem tanul a leckékből" - mondta a klubmenedzser.

A Bundesliga állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20020911abundesliga.htmlMagyarok a Bundesligábanhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29014

A fővárosiak kedden hazai pályán 2-1-re kikaptak attól a Borussia Münchengladbachtól, amely utoljára 20 éve tudott nyerni Berlinben. A klub honlapján "Hertha, baj van!" címmel jelent meg írás, utalva az Apollo-13 űrhajó jól ismert vészjelzésére. Mind Marko Rehmer, mind Michael Preetz türelmet kért, s azt ígérte, a vasárnapi, Bielefeld elleni összecsapáson javítanak majd. "Amit Huub Stevens ellen művelnek a szurkolók, abszolút vicc. A nyáron érkezett attól a Schalkétől, amelyet három év alatt három címhez segített. A kritika elfogadhatatlan és kellemetlen, nem is értem. Tennünk kell ellene valamit" - mondta a veterán támadó.

A csapat egyébként készül a jövő heti, Aberdeen elleni UEFA-kupa mérkőzésre. A csapat gondjait a rossz szereplés mellett szaporítja, hogy rengeteg a sérült. A brazil Nene combizom-szakadással küzd, honfitársa, Alex Alves kificamította a vállát. Preetz térdszalag-húzódás miatt nem edz, míg négy védő, Andreas Schmidt, Joe Simunic, Denis Lapaczinski, illetve Dick van Burik valószínűleg jövő csütörtökre sem épül fel. Ráadásul Marko Rehmernek megsérült a bal szeme.