Vágólapra másolva!

A nap játékosa: Michael Stocklasa (Liechtenstein)

A vasárnapra maradt két Európa-bajnoki selejtezők közül a Liechtenstein-Macedónia mérkőzés tovább erősítette azt a tételt, hogy ma már egyetlen találkozót sem lehet előre lefutottnak tekinteni. A miniállam ugyanis fennállása során másodoszor (az elsőt az ellenünk elért 0-0 jelentette) ismét pontot tudott szerezni, köszönhetően Michael Stocklasa utolsó percben szerzett találatának.

Stocklasa 1980. december 2-án született Grabs városában, és nála egy évvel idősebb bátyjához, Martinhoz hasonlóan pályafutását az USV Eschen-Mauren nevű amatőrcsapatban kezdte el. 1998-ban került a liechtensteini labdarúgás élklubjához, az FC Vaduzhoz, amellyel rögtön kupagyőztes lett.

Rendszeresen szerepelt a különböző korosztályos válogatottakban, az U18-as gárdával Macedónia és Albánia ellen is nyerni tudott. Húszesztendős volt, amikor egy proficsapathoz szerződött, a svájci FC Wintherthur szerezte meg, és a helvét második vonalban szereplő együttesben négy találkozón lépett pályára. Ekkor már nagyválogatottnak számított, játszott a magyarok elleni, gól nélküli döntetlennel zárult Eb-selejtezőn is.

A 2000-2001-es idény közben igazolt az FC Badenbe, amelyben a legutóbbi pontvadászatban megszerezte pályafutása első találatát a felnőttek között. A nyáron testvérével együtt visszatért az FC Vaduzba, amely időközben felkerült a svájci másodosztályban. A macedónok ellen immár 26. alkalommal szerepelt a nemzeti tizenegyben, de most volt először eredményes a címeres mezben.