Vágólapra másolva!
Meglehetősen balszerencsésen kezdődött a bajnokság a Deportivo együttese számára, hiszen a galíciai gárda az első fordulóban hazai pályán szenvedett 4-2-es vereséget a Betistől, ráadásul a találkozón a nyáron igazolt portugál védő, Jorge Andrade is megsérült. A hátvéd két hónapig nem léphet pályára, és a Depor azonnal lépett az ügyben: leigazolta a másodosztályú Sporting Gijón futballistáját, Pablo Amót.

Pablo Amo Aguado 1978. január 15-én született Madridban, pályafutását pedig a Moscardo nevű egyesületben kezdte, és tizenkilenc esztendős volt, amikor a Sporting Gijón leigazolta.

Ezt követően még két éven keresztül a gijóniak tartalékcsapatában szerepelt, és a felnőttek között az 1999-2000-es idényben mutatkozott be. Ebben a szezonban 11 találkozón lépett pályára a másodosztályú csapatban, a következő pontvadászatban azonban már kihagyhatatlannak számított a Sportingból.

A Primera Division állása/sport/focivilag/20020830aprimera.html

Ráadásul védő létére meglehetősen eredményes is volt, hiszen három alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. A legutóbbi bajnokságban is remekül metn neki a játék, olyannyira, hogy tavaly decemberben a klub vezetősége úgy döntött, hogy meghosszabbítja kontraktusát, amely így már 2007-ig kötötte az asztúriai gárdához.

A kontraktusban azt is kikötötték, hogy a játékos vételára minimum hárommilliárd pezeta, amit az Atlético Madrid azonnal kifizetett volna, ám a játékos akkor még maradt a Sportingban. Most viszont elfogadta a Deportivo ajánlatát, és így a második fordulóban már be is mutatkozhat a spanyol élvonalban - a Bajnokok Ligájában ugyanis csak decembertől játszhat, mivel az átigazolási határidő után szerződtették.