Vágólapra másolva!

Forrás: EPA


Az első mérkőzésen Csóka
Zsolt "levette" a pályáról
Van Nistelrooyt
Fotó: EPA


"Most olyan öt-hat százalék az esély a továbbjutásra" - mondta az edző. "Már azzal is elégedettek lehetünk, amit eddig elértünk, hiszen kivertük a horvát bajnokot, s legyőztük a Manchestert. Nagy dolog, hogy a hírek szerint akár két-háromezer drukker is biztat majd bennünket a lelátón, reméljük, ha búcsúznunk is kell, becsülettel helytállunk."

Bozsik fejében már megvan az a taktika, amellyel eredményes lehet a magyar bajnok a Manchester United otthonában is. Arra számít, hogy a budapesti mérkőzéshez képest kevesebbet lesz a ZTE-nél a labda, éppen ezért arra kell törekedni, hogy a kontratámadások minél gyorsabbak legyenek, s ha sikerrel járnak, akár még az Old Traffordon is betalálhatnak az angolok kapujába.

Az elutazás előtti edzés végén Bozsik azt magyarázta játékosainak, hogyan próbálják függetleníteni magukat a várhatóan forró manchesteri hangulattól. Mindenesetre az is növelheti az egerszegiek elszántságát és összetartását, hogy a ZTE vezetői kiutaztatták az eltiltott csapatkapitányt, Kocsárdi Gergelyt és a sérüléssel küszködő középpályást, Nagy Lajost is, ők is lelket önthetnek a többiekbe. Az edző szerint a két játékosnak van olyan tekintélye a társak előtt, amely ösztönzőleg hathat.