Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Koplárovics: "Az élet nem csak a pénzről szól"
Fotó: MTI

Miközben Beckhamnek évi 5 millió font értékű szponzori szerződése van olyan cégekkel, mint az Adidas, a Police, a Pepsi és a Vodafone, addig Koplárovicsnak egyáltalán nincs egyéni támogatója. Az angol futballistát az egyik legnevesebb konzultációs cég, az SFX képviseli, a magyarnak még csak ügynöke sincs. Beckham tulajdonában komplett gépkocsipark van, benne többek között egy 165 ezer fontot érő Bentley és két Ferrari, szemben Koplárovics hatezer fontot érő Opel Vectrájával - sorolta az adatokat a brit lap.

A tudósítónak nyilatkozó magyar játékos szerint mindez nem számít. "Tudom, hogy a jövedelmem a töredéke Beckhamének. Ő valószínűleg egy nap alatt keresi meg azt, amit én egy év alatt. De nem bánom. Szívesen járok a Vectrámmal, s élek a lakásomban. Az élet nem csak a pénzről szól. Sikeres karriert szeretnék, s a végén jólesz tudni azt, hogy segítettem másokat is a siker elérésében" - mondta a fiatal futballista.

Forrás: MTI
Beckham 154 millió forintot keres havonta - leszámítva a reklámszerződésekből származó bevételéit
Fotó: MTI


A ZTE Európa egyik legszegényebb futballklubja évi 1,3 millió fontos költségvetéssel, ami pontosan egy százada a MU 130 milliós büdzséjének. Ebből előbbi esetében 1,2 millió fontot visz el a játékosok fizetése, utóbbi "csak" 60 milliót költ erre. A magyar klubnál az átlagbelépő három fontba kerül, a Manchesternél 19-30-ba. A Zalaegerszeg stadionjának befogadó képessége 15 ezer, az Old Traffordé 68 ezer.

A ZTE honlapjahttp://www.ztefc.huA MU honlapjahttp://www.manutd.comEgymilliárd forinttal gazdagodhat a ZTEhttp://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20020826egymilliard.htmlSzázszorosát éri a MU a Zeténekhttp://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20020814szazszorosat.html

A magyar viszonylatban rekordösszegért, 145 ezer fontért szerződtetett Kenesei Krisztiánnál a MU-nak 200-szor többe került Rio Ferdinand megszerzése (29,1 millió font). Miközben a Vörös Ördögök szponzorai 35 milió fonttal járulnak hozzá aköltségvetéshez, addig a Zalaegerszeg évente 600 ezer fontot kap támogatóitól.

Bozsik Péter, a ZTE edzője évi 45 ezer fontot keres, ami elenyésző töredéke Alex Ferguson 3 milliós fizetésének. Bozsik egy négyszobás házban él és egy 10 éves BMW-t vezet - egészíti ki ezt az információt a bulvárlap. "Klubunk több mint tízszer kisebb a Manchester Unitednél. Csapatom költségvetése nagyon korlátozott, de a különbség a futballpályán nem olyan nagy" - vélte Bozsik, hozzátéve: "A MU alábecsült minket az első mérkőzésen. Nem hiszem, hogy ezt újra megteszi!"

Ujvári Margit