Vágólapra másolva!
A dolgok jelenlegi állása szerint úgy tűnik, hogy a Real Madrid minden erőfeszítése ellenére sem tudja megszerezni Ronaldót, de ez nem jelenti azt, hogy a királyi gárda nem akar új középcsatárt igazolni. Erre már csak azért is szükség lehet, mert a csapat támadója, Fernando Morientes kissé megsértődött azon, hogy állandóan a helyére akartak hozni valakit, és komolyan fontolgatja, hogy elhagyja a Realt.

Morientesre nem lehetett panasz az elmúlt szezonban, hiszen 33 bajnokin pályára lépve 18 alkalommal volt eredményes, és volt egy olyan találkozó, amikor egymaga öt gólt ért el, márpedig erre a korábban a királyi gárdában csak Puskás Ferenc volt képes. Ennek ellenére rendszeren tartották magukat azok a találgatások, amelyek szerint a klub meg akar válni Morientestől, akit a szurkolók sem kedveltek meg igazán rengeteg gólja ellenére. Április környékén leginkább az AS Romát emlegették a csatárral kapcsolatban, hiszen az olaszok trénere, Fabio Capello nagyra tartja a válogatott támadót, de az a transzfer végül még a tárgyalásokig sem jutott.

A Ronaldo-ügy kapcsán aztán ismét felmerült Morientes neve, a Real szívesen odaadta volna az Internazionalénak a brazilért cserébe a csatárt. Mindez érthető módon nem tetszett a spanyolnak, aki valószínűleg nem örült annak, hogy a klub sportigazgatója, Jorge Valdano a nyár elején kijelentette: a Real egy "kilencest", vagyis egy középcsatárt szeretne szerződtetni. A kilences mezszám egyébként éppen Morientesé volt az előző idényben.

Maga a támadó ugyan nem szólalt meg az ügyben, de klubtársa és jó barátja, Raúl igen, és a másik madridi világsztár nem rejtette véka alá, hogy az állandó találgatások nem használtak a csapatszellemnek. Időközben ráadásul a Tottenham Hotspur is bejelentkezett Moreintesért, a londoni egyesület mindenképpen szeretne egy igazi gólvágót igazolni, és a csapat mestere, Glenn Hoddle szerint Morientesnek egyáltalán nincsen ellenére a transzfer. Ha viszont valóban elhagyná a királyi gárdát, akkor a madridiak kerülnének kényszerhelyzetbe, hiszen keretükben Moreintesen kívül csak egy igazi középcsatár van, a fiatal Javier Portillo, aki rendkívül tehetséges ugyan, de mégis csak 18 esztendős, és csak most került fel az első csapat keretéhez.

A Real Madrid persze nem olyan klub, amely nem számít minden eshetőséggel, és természetesen több vasat tart a tűzben. Miközben a Ronaldóért folyó tárgyalások az Interrel kútba estek, Valdano azonnal felvette a kapcsolatot a többi lehetséges kandidánssal. A kiszemeltek természetesen egytől egyig világklasszisok: a Milan támadója, Andrij Sevcsenko, illetve a Lazio csatára, Hernán Crespo is kiváló labdarúgó, és őket is többször kapcsolatba hozták a Reallal. Sevcsenko szerződtetése nem valószínű, hiszen az ukrán labdarúgó a minap sérült meg, és legalább három hónapig nem léphet pályára. Crespo leigazolása már elképzelhetőbb, és ennek a transzfernek leginkább a Lazio örülne, hiszen a római csapatnak nagyon jól jönne az argentinért kapott pénz. Időközben azonban egy harmadik labdarúgó is bejött a képbe, és a dolgok jelenlegi állása szerint az ő leigazolása tűnik a legvalószínűbbnek.

Real Madrid Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=27000

Ha valóban őt vennék meg, az a madridi fanatikusoknak külön örömet jelentene, hiszen ezzel az ősi rivális, a Barcelona orra alá is borsot törnének, ugyanis Mario Jardelről van szó.
Jardel minden bizonnyal az elmúlt évek leghatékonyabb támadója, aki mérkőzésenkénti egy gólnál is jobb átlaggal rendelkezik, ami még akkor is egészen elképesztő, ha mindezt a portugál és a török bajnokságban érte el. A brazil gólzsák az elmúlt idényben a Sporting Lisboát repítette az aranyéremig 40 találattal, ám válása annyira megviselte, hogy állítása szerint képtelen lenne még egyszer Portugáliában futballozni. Jardel jelenleg pszichiáterhez jár, de mindez nem akadályozza meg abban, hogy pályafutásának folytatásán gondolkozzon.

Jövőjéről mindössze annyit árult el, hogy egy nagy klub ajánlata van előtte, ami bizonyíték a számára, hogy ő milyen remek futballista. Egészen idáig mindenki biztos volt benne, hogy ez a nagy klub a Barcelona, hiszen a katalánok mestere, Louis van Gaal többször is elmondta, hogy szívesen látná Jardelt a csapatában. Azt azonban mind a Barca, mind a Sporting cáfolta, hogy máris megegyeztek volna, és a legújabb hírek szerint Jardel ügynöke, José Veiga a Real sportigazgatójával, Jorge Valdanóval tárgyal. Lehet, hogy a királyi gárda Ronaldo helyett egy másik brazil gólzsákot szerez meg?