Vágólapra másolva!

Két órával a Manchester United szenzációs legyőzése után Szamosi Tamás és Babati Ferenc csendben ült a Puskás-stadion lelátóján, az üres arénát figyelve. Még akkor sem akarták elhinni, hogy sikerült felülkerekedni a világ egyik leggazdagabb, a ZTE-nél százszor nagyobb költségvetéssel működő klubján.

Amikor Koplárovics Béla a hálóba passzolta a győztes gólt, 28 ezer ember ugrott talpra, és jó időre talpon is maradt. Joggal, hiszen erre azért kevesen számítottak. A zalaegerszegi öltözőben hamar elszabadult a pokol, percekig a csók, puszi, ölelés volt a trend, majd egyszer csak valaki megszólalt: "Ne örüljetek annyira, mert nehezen érvényesült a papírforma." A poén hatását csak fokozta, amikor a tumultusból egy komoly hang ekképp értékelt: "Hoztuk a kötelezőt."

Parádés hangulatban kelt útra a zalai küldöttség. A 220 kilométeres szakaszon a busz ablakából úton-útfélen ünneplő zalai szurkolókat láttak a játékosok, a benzinkutaknál pedig ezúttal nem csupán a gépkocsikat tankolták tele a futballrajongók.

Koplárovics, Zalaegerszeg hőse/sport/focivilag/bl/20020815koplarovics.htmlZTE-MU 1-0!!!! SZÉP VOLT! http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=46039

Akadt olyan társaság, amely reggel hét órára ért haza Zalaegerszegre. Ekkorra már számos üdvözlőtávirat érkezett a zalaiak számára. Medgyessy Péter kormányfő hivatalából a Zala megyei Labdarúgó Szövetségnek ment köszöntőlevél, míg Orbán Viktor volt miniszterelnök, valamint Demján Sándor, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke a ZTE címére küldött dísztáviratot.

Egerszegen soha nem látott magasságokba emelkedett a futball-láz, s több százan - megtakarított pénzüket sem sajnálva - már most szervezik az utat az Old Trafford-stadionba.

Bánki József