Vágólapra másolva!
Szerda reggel Koppenhága érintésével elutazott az Újpest labdarúgócsapata a Feröer-szigetekre, ahol csütörtökön UEFA-kupa selejtezőt vív a KI Klaksvík ellen. Még nem tarthatott a csapattal a frissen igazolt Tóth Norbert és Léránt Péter. A hazaiak úgy vélik, legalább ötven százalék esélyük van a magyar kupagyőztes ellen.

Szerda hajnalban, Koppenhága érintésével utazott el a Feröer-szigetekre az Únjpest labdarúgócsapata, amely csütörtökön, magyar idő szerint 18.15-kor UEFA-kuap selejtezőt játszik a KI Klaksvík együttese ellen. Az egzotikusnak ígérkező útra tizenhét futballista kapott repülőjegyet, a bő keretből csupán a sérült Medgyesi László, Lubos Kozel, Németh Tamás, Simek Péter, a fiatal Boér Gábor és Illyés Dániel, valamint a későn szerződtetett Tóth Norbert és Léránt Péter maradt itthon. Az együttes pénteken még délelőtt tizenegykor edz egyet, s csak utána érkezik haza, várhatóan 22.15-kor Ferihegyre.

Az utazó keret
kapusok: Posza Zsolt, Vlaszák Géza
mezőnyjátékosok: Dejan Poljakovic, Farkas Balázs, Frantisek Kunzo, Horváth Ferenc, Juhár Tamás, Radek Sloncík, Korolovszky Gábor, Kovács Zoltán, Móri Tamás, Rósa Henrik, Simon Attila, Szélesi Zoltán, Tamási Zoltán, Daniel Tchur, Tokody Tibor.

Molnár László, az Újpest labdarúgócsapatának szlovák trénere úgy véli, hogy a feröer-szigeteki KI Klaksvik elleni UEFA Kupa-selejtezőn csak egyetlen céljuk lehet: a továbbjutás. "Egyelőre semmit nem tudunk ellenfelünkről, de ismerem az ország futballját. Fizikailag nagyon jók a játékosok, s rendkívül lelkesek, az utolsó pillanatig hajtanak. Erre természetesen figyelmeztettem a csapatot, nem szabad félvállról vennünk a találkozót, egy kupameccs mindig más, mint a bajnoki összecsapások - mondta Molnár, aki ennek ellenére bízik a győzelemben, s reméli, hogy az augusztus 29-én sorra kerülő második mérkőzés, hazai pályán már csak formalitás lesz. A csütörtöki mérkőzés - az ír Hubert Byrne játékvezető sípjelére - magyar idő szerint 18.15 órakor kezdődik.

A várható kezdő tizenegy: Vlaszák - Kunzo, Korolovszky, Juhár, Tchur - Móri, Tamási, Rósa H., Sloncik - Kovács Z., Tokody.