Vágólapra másolva!
Ahogy azt várni lehetett, pontosabban miként azt a felek is igérték, kedden megegyezett az MTK és a korábbi BEK-győztes FC Porto Buzsáky Ákos átigazolása ügyében. A kék fehérek 20 éves futballistáját immáron négyéves szerződés köti a világhírű portugál klubhoz.

Fülöp Ferenc, az MTK klubigazgatója - a portóiakkal kötött titoktartási kötelezettségre hivatkozva - nem árulhatott le részleteket a vételi összeget illetően. Annyit azonban elmondott a vezető, hogy miután a játékos menedzserével, Lóránd Dezsővel, illetve a Porto illetékeseivel dülőre jutottak a fizetési kötelezettségek ütemezéséről és annak garanciáiról, azonnal nyélbe üttetett az üzlet.

Buzsáky kedden Portóban volt, szerdán érkezik Budapestre, ahol felbontja az MTK-val még egy évig érvényes szerződését, majd visszatér az észak-portugáliai városba. Az FC Portónál egyébként nagyon elégedettek voltak a középpályással, főként a képzettségét és a rúgótechnikáját dicsérték, ezért is szorgalmazták a szerződtetését.

Noha Buzsáky a korábbi BEK-győztes bővebb keretében kap majd helyet, egy ideig szinte biztos, hogy csak a B csapatban lép pályára. A portugál klub szakemberei szerint erre azért van szükség, hogy a fiatal játékos szokja az ibériai bajnokság légkörét s a nagyobb iramú mérkőzéseket. A portói klubnál ugyanis úgy vélik: néhány éven belül Buzsáky akár frontembere is lehet a hajdani BEK-győztesnek. A portói szerződéskötés után joggal boldog irányítónak erre pontosan négy éve van a Portónál, de azt már most garantálni lehet, hogy Buzsáky szeretné az említett prognózist lerövidíteni.

Bánki József