Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az AC Milannál Rivaldo váratlanul jött leigazolásával alaposan megnőtt a pályára küldhető középpályások száma, és a vezetőség is úgy érezte, hogy a keretben túl sok futballista szerepel. Ennek eredményeképpen a fiatal Massimo Donatit a következő szezon erejéig kölcsönadták az AC Parma együttesének.

Donati 1981. március 26-án született Sedeglianóban, de a bergamói Atalantánál kezdte pályafutását. Ifistaként többnyire a vele azonos korosztályba tartozó Samuel Dalla Bonával versengett a csapatba kerülésért, ám amikor a középpályást az angol Chelsea tizenévesen leigazolta, akkor Donati előtt is megnyílt az út.

Az első csapatban az 1999-2000-es idényben mutatkozott be, éa a Serie B-ben húsz találkozón egyszer volt eredményes. A klub fel is jutott a legjobbak közé, Donatira pedig az AC Milan figyelt fel, és a milánóiak tízmillió fontnak megfelelő összeget adtak érte, hogy azonnal visszakölcsönözzék az Atalantának.

A.C.Milan Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=36621Rivaldo a Crvena Zvezda ellen búcsúzik/sport/focivilag/20020731rivaldo.htmlA nap játékosa: Samuel Dalla Bona/sport/focivilag/20020709anap.html

A középpályás a Serie A-ban tehát a bergamóiak színeiben debütált 2000. október elsején a Lazio ellen, és az idény során remek teljesítményt nyújtott - 26 találkozón egyszer volt eredményes. A Milan ekkor már igényt tartott rá, de Donati számára a konkurencia még így is túl nagy volt, az előző szezonban mindössze 17 alkalommal lépett pályára.

Az utánpótlás-válogatottban azért meghatározó ember maradt, szerepelt a nyári Európa-bajnokságon, ahol a taljánok az elődöntőben kaptak ki a későbbi győztes csehektől. Ezt követően azonban rossz hír várt Donatira: a Milan ugyanis megvette egykori vetélytársát, Dalla Bonát, majd nem sokkal később Rivaldót is, így rá megint a kispad várt. Ennek elkerülése végett egy idényre a Parmához igazolt.

Mindent egy helyen az Eb-ről