Vágólapra másolva!
Pécsett pénteken délelőtt csaknem kétezer ember kísérte utolsó útjára Dárdai Balázst, aki 23 évesen hunyt el múlt szombaton este, Körmenden, egy barátságos labdarúgó-mérkőzésen.
Fotó: Laufer László

Rokonok, ismerősök, egykori csapattársak, játékosok és szurkolók kísérték el utolsó útjára az elhunytat. A Magyar Labdarúgó Szövetség vezetői is megjelentek a temetésen, ott volt dr. Bozóky Imre elnök, dr. Berzi Sándor főtitkár, Gellei Imre szövetségi kapitány és Róth Antal, az olimpiai válogatott szövetségi edzője is.

Ott láttuk a búcsúzók soraiban például Garami Józsefet, a Ferencváros, Tornyi Barnabást, a Dunaferr szakvezetőjét és Keszei Ferencet, aki Tornyi pályaedzője Dunaújvárosban. A válogatott focisták és a magyar élvonalban szereplő focisták képviseletében Egressy Gábor (ZTE), Udvarácz Milán (FTC), Lengyel Ferenc és Jäkl Antal (mindkettő Dunaferr) is a gyászolók között volt.

Elhunyt Dárdai Balázshttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=44814

A pécsi köztemető kápolnájában és a sírnál Schraub Ádám véméndi római katolikus plébános (Dárdai Balázs édesapja, Dárdai Pál ebből a baranyai községből származik) vett végső búcsút az elhunyttól, akinek emlékére szombat reggel 7 órakor Véménden engesztelő gyászmisét tartanak.

Dárdai Balázs - a válogatott Dárdai Pál, a Hertha BSC játékosának öccse - halálának okáról még nem lehet tudni semmit sem, mert a család kérésére, kegyeleti okokból az orvosok nem adtak ki arról nyilatkozatot.

Horváth László