Vágólapra másolva!
Nem múlt el nyomtalanul a féléves török légióskodás Kabát Péter életében, hiszen a magyar válogatott támadója, rövid bulgáriai kitérő után ismét Törökországba szerződött. A labdarúgó ezúttal a Denizlispor ajánlatát fogadta el. Érdekesség, hogy a klub honlapján feltűnt Kenesei Krisztián neve is.

Kabát Magyarországon a Kispest és a Vasas színeiben játszott, utolsó, 2000-2001-es szezonjában 32 meccsen elért huszonnégy gólja azt eredményezte, hogy felfigyeltek rá a külföldi klubok. Tavaly ősszel a török Göztepe Izmir szerződtette, ahol fél évet húzott le, s tizenkét mérkőzésen kétszer volt eredményes. Miután a klub gyakorlatilag csődbe ment, Kabát a bolgár Levszki Szófia ajánlatát fogadta el, és új csapatával bajnok, illetve kupagyőztes lett - a Bolgár Kupa döntőjében gólt is szerzett.

Könyvajánló

Futball-vb 2002


"Szívesen látjuk Kabátot, főleg mert ismerjük. Reméljük, bennünket nem hagy el idő előtt, s megoldja csatárgondjainkat" - nyilatkozta Rüza Calümbay, a klub technikai igazgatója.

Lehet-e magyar focistából világsztár?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=26844

A csapat tavaly a török bajnokság ötödik helyén zárt, így jogot szerzett arra, hogy elinduljon az UEFA-kupában. A tavalyi keretben Janne Hietanen (finn), Marek Zajac (lengyel), Fernand Coulibaly (mali) és Abdoulaye Souluman (Burkina Faso-i) révén négy légiós volt, idén a csapat a török Mustafa Özkan (Göztepe) mellett már szerződtette a német Dirk Heinent (Frankfurt), illetve a brazil Viera Rafaelt is. Ami érdekesség, a honlapon megjelent Kenesei Krisztián neve is, mint a klub egyik kiszemeltjéé.