Vágólapra másolva!
David Seaman, az angol válogatott és a bajnok Arsenal kapusa újabb egy évvel meghosszabbította szerződését a londoni Ágyúsokkal. Seaman 1990-ben 1,3 millió fontért érkezett a városi rivális Queen's Park Rangerstől.

A szerződéshosszabbítást Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere jelentette be a szerdai, Stevenage Borough elleni edzőmérkőzés (6-1 az amatőr csapat ellen) után. Seaman 39 éves lesz, amikor új szerződése lejár.

Könyvajánló


Futball-vb 2002


Seaman 73 alkalommal védett a válogatottban, ligameccsen pedig 377-szer szerepelt az Arsenalban. Idén kulcsszerepe volt a duplázásban, a bajnoki cím és az FA-kupa megszerzésében.

Ki a legjobb kapus?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=36700Seaman hibája okozta Anglia vesztéthttp://origo.hu/focivb/20020621brazilia.html

Robert Pires, a csapat francia válogatott középpályása szépen gyógyul sérüléséből, s úgy gondolja, szeptember végén már Arsene Wenger edző rendelkezésére állhat. Pires, akit az elmúlt évadban az év játékosának választottak a szakírók a Premier League-ben, márciusban térdszalag-szakadást szenvedett, s emiatt a világbajnokságon sem szerepelhetett a francia nemzeti tizenegyben.

"Minden a tervek szerint megy, szeptemberben már játszani szeretnék" - nyilatkozta a 29 éves középpályás.

Pires térdét májusban megműtötték, azóta egy dél-franciaországi klinikán lábadozott.

A játékos - élete legszenzációsabb idénye kellős közepén - a Highburyben, a Newcastle elleni FA Kupa-negyeddöntőben szenvedett súlyos sérülést. Az új bajnokság augusztusban kezdődik, s Pires mellett a holland Giovanni van Bronckhorst és a svéd Freddie Ljungberg is sérült a keret sztárjai közül.

Ch. Gáll András