Vágólapra másolva!
Egy héttel a bajnoki rajt előtt, július 20-án Siófokon rendezik meg a labdarúgó Szuperkupa-döntőt, ahol a bajnok ZTE a Magyar Kupa-győztes Újpesttel mérkőzik. Először a magyar Szuperkupa történetében - negyedszer vezeti fel az új évadot ilyen mérkőzés -, ha a rendes játékidő döntetlennel végződik, a hosszabbításban aranygól dönthet a serlegről és a pénzdíjról. Az összecsapást a Sport1 televíziós csatorna közvetítheti.

Szöllősi György, a labdarúgó-szövetség sajtófőnöke elmondta, hogy a döntő este fél kilenckor kezdődik, és várhatóan a Sport1 televíziós csatorna közvetíti. A szövetség pénzdíjat ajánlott fel a két részt vevő csapatnak: a győztes négy-, a vesztes kétmillió forintot kap. Egyébként már árulják a belépőket a Szuperkupa-döntőre, amelyek ára 800, 1200 és 1600 forint.

Bozsik Péter, a bajnok ZTE edzője szerint játékosai komolyan veszik a kupadöntőt, mert szerintük ez a találkozó megfelelő önbizalmat adhat a bajnokságra, illetve a nemzetközi kupaküzdelmekre. Ugyanakkor nem görcsölnek, számukra a találkozó egy a tétmeccsek sorában.

Vincze Ottó Zalaegerszegen folytatja/sport/magyarfoci/20020709vincze.htmlFoci volt, foci lesz. És most?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=29153

Az Újpestre két év után visszatért Kovács Zoltán jó ötletnek tartja, hogy a szövetség Siófokon rendezi meg a kupadöntőt. A válogatott csatár góllal és győzelemmel szeretné megköszönni az újpesti tábornak, hogy nem felejtette el, s úgy érzi, esetleges sikerük lendületet adna a bajnoki rajtra.

A kupagyőztes kerete egyébként tovább bővült, a következő bajnokságban kölcsönjátékosként szerepel a Megyeri úton Simek Péter. A középpályást továbbra is érvényes szerződés köti eddigi klubjához, a másodosztályú Vasashoz.

Burkovits Ferenc